Home TOP NEWS Η ομάδα πρέπει να παραμένει ψύχραιμη

Η ομάδα πρέπει να παραμένει ψύχραιμη

Από τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι διαιτητές στα μικρά μέχρι τα μεγάλα σφυρίγματα είναι ξεκάθαρο πως προσπαθούν να βάλουν στους ποδοσφαιριστές μας, άγχος και νεύρα. Η ιστορία απέδειξε πως όταν συμβαίνει αυτό καμία ομάδα στον πλανήτη δεν μπορεί να αποδώσει βάση των δυνατοτήτων της και τα λάθη αυξάνονται όταν το μυαλό δεν είναι καθαρό. Κοινή ποδοσφαιρική λογική που ισχύει σε όλο τον κόσμο.


Όταν πρόκειται μάλιστα για την ΟΜΟΝΟΙΑ και το πόσο τους ενοχλεί η πιθανότητα να επιστρέψει δυνατά σε πρωταγωνιστικό ρόλο, θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να την σταματήσουν. Και η αλήθεια είναι πως έχουν βρει τον καλύτερο τρόπο. Να μας εκνευρίζουν, να φορτώνουν την ομάδα στο γήπεδο και τον κόσμο στις κερκίδες με νεύρα και πίεση και από πάνω να μας ειρωνεύονται. Αυτό είναι το κλειδί για κάθε αντίπαλο, για να μην μπορεί να αποδώσει η ΟΜΟΝΟΙΑ και αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε πριν από κάθε άλλο μας εμπόδιο.

Η διοίκηση πρέπει να βρει τρόπο να προστατεύσει την ομάδα. Την ίδια στιγμή πρέπει και ο Πάμπος να βρει τρόπο να την κρατάει ανεπηρέαστη. Ξέρουμε, δεν είναι εύκολο να παραμένεις συγκεντρωμένος σε τέτοιες συνθήκες, ειδικά όταν τα “λάθη” είναι τόσο εξόφθαλμα όπως το χθεσινό του Ξενοφώντος. Στο τέλος όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι που ζημιώνει όταν χάνεται το καθαρό μυαλό μες το γήπεδο.

Γιατί όσο το σχέδιο τους πετυχαίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό θα συνεχίσουν να το κάνουν χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού. Ούτε προς την ομάδα που γεμίζει τα γήπεδα και ομορφαίνει τις μουντές κερκίδες ούτε προς το ίδιο το άθλημα. Άλλωστε τα εκατομμύρια της Ευρώπης μέσω κατάκτησης πρωταθλήματος είναι τόσο πολλά που δεν θυσιάζονται για κανένα λόγο, για κανένα Fair Play.