Home TOP NEWS Κι όμως λεφτά υπάρχουν!

Κι όμως λεφτά υπάρχουν!

Μετά το καταδικαστικό λάθος του επόπτη Ξενοφώντος στο παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με την Αλκή, ως γνωστόν η διοίκηση της ομάδας μας ζήτησε επίσημα να μπει η τεχνολογία στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα ζήτησε την χρήση του VAR και του Goal Line Technology, τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αρκετά πρωταθλήματα. Η ΚΟΠ δεν ήταν από τις ομοσπονδίες που εξέφρασε ενδιαφέρον, επικαλούμενη μεταξύ άλλων το κόστος της εφαρμογής των συστημάτων.


Το πιο πάνω αναφέρθηκε από τον Κώστάκη Κουτσοκούμνη στην επιστολή που έστειλε στην ομάδα μας, μέσω της οποίας εξηγούσε γιατί η τεχνολογία δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στο Κυπριακό Πρωτάθλημα. Έλα όμως που η ίδια η οικονομική κατάσταση της ΚΟΠ έρχεται να απορρίψει την δικαιολογία. Όπως αποκάλυψαν οι Ιάκωβος Κακουρής και Πανίκος Κωνσταντινου στην εκπομπή του Active 107.4 & 102.5 «Βάλε ένα Γκoλ», η χρονιά έκλεισε για την ομοσπονδία με πλεόνασμα 4.710.524 ευρώ! Οι πληροφορίες μας λένε πως η ΚΟΠ είχε ήδη περισσότερα από 10 εκατομμύρια (13 κατακρίβιαν).

Για την εφαρμογή της τεχνολογίας σε 18 γήπεδα στην Ιταλία χρειάστηκαν σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ. Οπότε το κόστος υλοποίησης δεν μπορεί αν είναι δικαιολογία, διάθεση δεν υπάρχει. Και δικαιούμαστε να παραμένουμε καχύποπτοι για τους λόγους, όταν τα λάθη είναι συστηματικά και ευνοούν/αδικούν συνήθως συγκεκριμένες ομάδες. Ειδικά εξόφθαλμα σαν αυτό του Ξενοφώντος αποκλείεται να γίνουν ποτέ εναντίων των “ευνοημένων”.

Να σημειωθεί πάντως ότι στην εκπομπή που προαναφέραμε έγινε λόγος για σχέδιο της ΚΟΠ να βοηθήσει τα σωματεία για να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Κράτος. Πρόκειται για οφειλές προς τον φόρο εισοδήματος, το ΦΠΑ, και τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις. Αν όντως ισχύει το πιο πίσω και γίνει πράξη, θα πρόκειται για πολύ σημαντικό βήμα αφού οφειλές προς το κράτος έχουν όλες οι ομάδες, συμπεριλαμβανομένου και του Αποέλ, παρά τα ποσά που μπήκαν στα ταμεία του από την Ευρώπη.