Home TOP NEWS Ραδιοφωνική παρέμβαση για σχέδιο αποπληρωμής χρεών προς το Κράτος, ταυτοποίηση και επιτυχία...

Ραδιοφωνική παρέμβαση για σχέδιο αποπληρωμής χρεών προς το Κράτος, ταυτοποίηση και επιτυχία ομολόγου

 


Για όλα τα θέματα που απασχολούν την ΟΜΟΝΟΙΑ μίλησε σε σημερινή ραδιοφωνική του παρέμβαση ο Ανδρέας Δημητρίου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του συλλόγου αναφέρθηκε στο προσεχές παιχνίδι με τον Ερμή και την προετοιμασία, όπως επίσης και την κατάσταση των τραυματιών και των διεθνών. Ακόμη, στις δηλώσεις του μίλησε και για θέματα που δεν έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό. Σχολίασε το σχέδιο αποπληρωμής χρεών προς το Κράτος, την ταυτοποίηση και την επιτυχία του ομολόγου. Πιο κάτω τα κύρια σημεία των δηλώσεων:

Παιχνίδι με Ερμή: «Συνήθως τα παιχνίδια που ακολουθούν διακοπή πρωταθλήματος, έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Κυρίως διότι δεν μπορείς να εκτιμήσεις μετά βεβαιότητας, εάν η διακοπή θα επηρεάσει τις ομάδες, αλλά και κατά πόσο θα τις επηρεάσει θετικά ή αρνητικά. Τη χρονική περίοδο της διακοπής προσπαθήσαμε αποφορτίσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές που ήταν επιβαρυμένοι από προπονήσεις και παιχνίδια, αλλά και να δουλέψουμε ατομικά και εξειδικευμένα με κάποιους άλλους, σε τομείς που κρίθηκε από το τεχνικό επιτελείο ότι χρειάζονταν δουλειά. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για το παιχνίδι με τον Ερμή, καθώς θα ενσωματωθούν στις προπονήσεις και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Στόχος δεν είναι άλλος από τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε με ηρεμία, καθαρό μυαλό και σωστή αγωνιστική συμπεριφορά, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Σεβόμαστε τον Ερμή, είναι μια καλή ομάδα. Απ’ εκεί και πέρα, με τη συμπαράσταση του κόσμου μας, θα πάμε στο ΓΣΖ για να πάρουμε τη νίκη».

Τραυματίες και διεθνείς: «Κανού και Χριστοφή μπαίνουν στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης και σύμφωνα με τις ενδείξεις, θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές επιστρέφουν εντός της ημέρας στην Κύπρο και θα ενσωματωθούν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας».

Σχέδιο αποπληρωμής χρεών Συλλόγων προς το Κράτος: «Είναι μια πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε εδώ και κάποια χρόνια, η οποία φαίνεται να έχει αίσιο τέλος. Ευχόμαστε να ολοκληρωθεί θετικά αυτή η προσπάθεια, διότι θα αποτελέσει μεγάλη οικονομική ανάσα για όλους τους Συλλόγους. Ακόμη δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση για τις τελικές λεπτομέρειες του Σχεδίου, ωστόσο η ουσία είναι πως θα δοθεί η δυνατότητα στους Συλλόγους να αποπληρώσουν το χρέος τους προς το Κράτος σε πιο μακροχρόνια βάση, δηλαδή καταβάλλοντας περισσότερες ισόποσες μηνιαίες δόσεις σε σχέση με το υφιστάμενο Σχέδιο (σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε οι δώσεις θα αυξηθούν από 60 σε 180), κάτι που θα μειώσει σημαντικά τη μηνιαία δόση του κάθε Συλλόγου προς το κράτος. Η εφαρμογή αυτού του Σχεδίου, συμβάλλει στην προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση των Συλλόγων και κατ’ επέκταση οδηγεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Ταυτοποίηση φιλάθλων: «Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πάγια θέση ενάντια σε κάθε μορφής ταυτοποίηση των φιλάθλων. Θεωρούμε ότι συνιστά φακέλωμα των πολιτών. Όπως είχαμε αναφέρει και σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας, πρόκειται για μια επιδερμική προσέγγιση για την πάταξη του φαινομένου της βίας στα γήπεδα, η οποία το μόνο που θα καταφέρει, θα είναι περαιτέρω όξυνση του φαινομένου, οικονομική ζημιά στα σωματεία, απομάκρυνση του κόσμου από τα γήπεδα και κατ’ επέκταση ταφόπλακα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Θεωρούμε πως θα πρέπει να μας απασχολήσουν πιο ουσιώδη ζητήματα, όπως να εντοπισθούν οι λόγοι που “οπλίζουν” το χέρι και προκαλούν το φαινόμενο, οι διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας και του κράτους γενικότερα για την εφαρμογή προγραμμάτων και λήψη προληπτικών μέτρων για αντιμετώπιση του φαινομένου, εφόσον κατά γενική ομολογία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο.

Επίσης, είναι δεδομένο πως τα πλείστα περιστατικά βίας δεν λαμβάνουν χώρα στους αγωνιστικούς χώρους ή τις κερκίδες, αλλά έξω από αυτά. Ακόμη, οι συνθήκες αμφισβήτησης και προκατάληψης στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου, δεν συμβάλουν στην έξαρση του φαινομένου; Δεν είναι δυνατό η αδυναμία της πολιτείας να ελέγξει τις μειοψηφίες των φιλάθλων, που εντός των σταδίων συμπεριφέρονται παραβατικά, να οδηγήσει στην τιμωρία όλων, φιλάθλων, Συλλόγων και ευρύτερα του αθλήματος.

Ως Σύλλογος πιστεύουμε πως οι λύσεις βρίσκονται στην παιδεία και τη σωστή διαπαιδαγώγηση, στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και κλίματος ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ των ομάδων και των φιλάθλων και στο να υπάρχει δικαιοσύνη και Fair Play σε κάθε έκφανση του αθλήματος».

Για την επιτυχή έκδοση του Ομολόγου: «Οι όροι του Επενδυτικού Σχεδίου έχουν τεθεί σε ισχύ για τους συμμετέχοντας από την 1η Οκτωβρίου. Έχουν αντληθεί κεφάλαια ύψους €1.030.000 και επιτεύχθηκε η ελάχιστη κάλυψη της έκδοσης. Λόγω του ότι υπάρχει εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον από το επενδυτικό κοινό, η ΟΜΟΝΟΙΑ αποφάσισε όπως παρατείνει τη χρονική διάρκεια εγγραφής επενδυτών στο Σχέδιο Ομολόγων, μέχρι και την 31η Μαΐου 2018, με τους ανάλογους όρους έκδοσης και αποπληρωμής, με στόχο το κεφάλαιο που θα αντληθεί να φτάσει το €1.500.000.

Είναι επιτυχία για την ΟΜΟΝΟΙΑ το γεγονός ότι έχει επιτύχει την έκδοση του Ομολόγου. Αφενός έχει εξασφαλίσει σημαντικό χρηματικό ποσό, που θα συμβάλει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να αντεπεξέλθει ο Σύλλογος στις ανάγκες της χρονιάς. Είναι σημαντικό για την ΟΜΟΝΟΙΑ το γεγονός ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη επενδυτών. Πιστεύουμε πως η επιτυχημένη εφαρμογή του Σχεδίου Ομολόγων, μπορεί να ανοίξει δρόμους για ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις για τον Σύλλογο, στο μέλλον. Απ εκεί και πέρα, η προσπάθεια συνεχίζεται όσο αφορά το οικονομικό, έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες με στόχο την αύξηση των εσόδων του Συλλόγου».