Home TOP NEWS Σταθερά ενάντια στη ταυτοποίηση

Σταθερά ενάντια στη ταυτοποίηση

 


Ανεξάρτητα από την όποια τροπή πάρει τελικά το θέμα της προπώλησης των εισιτηρίων για τον αγώνα με την ΑΕΚ, χαιρετίζουμε την στάση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ανεξάρτητα από το ποια ομάδα ζητάει την ταυτοποίηση, η στάση μας πρέπει να είναι σταθερή ενάντια σε αυτήν. Το είπαμε πολλές φορές, υπάρχουν άλλοι τρόποι να καταπολεμηθεί η βία και το φακέλωμα δεν εξυπηρετεί ουσιαστικά. Το μόνο που πετυχαίνει είναι να κρατά τον κόσμο εκτός του γηπέδου.

Όσον αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση η ΑΕΚ στην ουσία εκβιαστικά ζητάει τη συγκατάθεση των οπαδών να αποθηκευτούν και να επεξεργαστούν προσωπικά τους δεδομένα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα. Είναι παράνομο τόσο με τη τωρινή νομοθεσία, όσο και με το General Data Protection Regulation που μπαίνει σε ισχύ 25 Μαΐου του 2018. Η απόφαση της Επιτρόπου είναι ουσιαστικά μονόδρομος και ευτυχώς με τη στάση της έχει αποδείξει πως δεν κάνει διακρίσεις.

Παρεμπιπτόντως, κάτι παρόμοιο με τα πιο πάνω ισχύει και για όσες ποδοσφαιρικές ομάδες χρησιμοποιούν Loyalty συστήματα. Από Μάιο του 2018, ενδεχομένως να έχουν θέμα.