Home TOP NEWS Η αποτυχημένη ταυτοποίηση και η λύση

Η αποτυχημένη ταυτοποίηση και η λύση

 


Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τα όσα τραγελαφικά γίνονται γύρω από την κάρτα οπαδού και την ταυτοποίηση των φιλοξενούμενων στα παιχνίδια που χαρακτηρίζονται ως ντέρμπι. Το μέτρο εφαρμόστηκε με μεγάλη αποτυχία στο πρόσφατο ντέρμπι του Απόλλωνα με την ΑΕΛ, και οι φιλοξενούμενοι προτίμησαν να πουν όχι στο φακέλωμα, με ελάχιστο κόσμο να βρίσκεται στις εξέδρες των φιλοξενουμένων.

Δεν φτάνει που όλο το φίλαθλο κοινό γυρίζει την πλάτη στο άθλημα λόγω της ποιότητας που παρακολουθεί, αυτά τα μέτρα έρχονται να μειώσουν κι’ άλλο την προσέλευση. Η αποτυχία άλλων χωρών (πχ Ελλάδα με απαγόρευση μετακίνησης, Αγγλία με γήπεδα εκκλησιές και βία έξω από αυτά) που χρησιμοποίησαν παρόμοια μέτρα είναι εκεί για να μας διαφωτίσουν και δεν μπορούν να αγνοούνται.

Παιδεία είναι η λύση στη βία και περιλαμβάνει όλα τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από μικρά παιδιά, από οικογένεια μέχρι εκπαίδευση και κοινωνία. Δείτε πως θα βελτιώσουμε αυτά και θα δείτε αποτελέσματα. Τα υπόλοιπα είναι μετρά που οδηγούν σε χειρότερες καταστάσεις και δεν βοηθούν στη λύση του προβλήματος. Αλλά όντως επιδιώκεται πραγματική λύση ή εξυπηρετούνται άλλα συμφέροντα;