Home TOP NEWS Η επιλογή είναι δική μας

Η επιλογή είναι δική μας

 


Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Στην Τσουκαρίτσκι με ανύπαρκτο μπάτζετ έκανε παπάδες και πήρε Κύπελλο. Στον Πανιώνιο επίσης με ανύπαρκτο μπάτζετ πάλι έκανε παπάδες, ενώ έβγαλε την ομάδα στην Ευρώπη. Την δεύτερη φορά που ανέλαβε ομάδα με τεράστιο μέγεθος, αλλά πολλά προβλήματα, κατάφερε όχι μόνο να την βάλει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και να προκριθεί πίσω από την Άρσεναλ και μπροστά από Κολωνία και Μπάτε, ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι 9 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Παρτιζάν. Την πρώτη, στην ΟΜΟΝΟΙΑ, έδειξε έργο, βγήκε Ευρώπη με ομάδα διαλυμένη, πήγε τελικό κυπέλου τον οποίο έχασε για μας πριν μπει καν στο γήπεδο αφού διέρρευσε πως φεύγει, αλλά και για άλλους λόγους που δεν είναι της παρούσης. Έφυγε σαν κύριος και εκφράζει σε κάθε ευκαιρία την συμπάθεια του για την ομάδα μας. Ήταν όμως και απόλυτα ειλικρινής και μας είπε πως “η ΟΜΟΝΟΙΑ κάνει ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω”.

Ο Μιλόγεβιτς ήταν μόνο 6 μήνες στην ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά πρόλαβε να ζήσει από πρώτο χέρι όλους εκείνους τους λόγους που την κρατάνε πίσω. Δεν έβγαλε ούτε πίκρα, ούτε χολή, την ειλικρινή άποψη του μας είπε, που στο κάτω κάτω όλοι ξέρουμε λίγο πολύ. Οπότε αυτή τη στιγμή, έχουμε δυο επιλογές:

Η πρώτη είναι να διαψεύσουμε κατηγορηματικά, να του αποδώσουμε ευθύνες που στην πραγματικότητα δεν είχε και στη συνέχεια να αρχίσουμε να λέμε στον εαυτό μας πως για την κατρακύλα μας, φταίει ο Πάμπος, ο Κάρβερ, ο Μιλόγεβιτς, ο Καϊάφας, η ΚΟΠ, η διαιτησία (που έχουν ευθύνες για πάρα πολλά, αλλά όχι για τα αυτογκόλ μας), το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η τρύπα του όζοντος.

Η δεύτερη είναι να αποδεχθούμε επιτέλους την αλήθεια, που όλοι ξέρουμε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί και πρέπει να απαλλαγεί από βαρίδια. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει επιτέλους να σταματήσει να πηγαίνει ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονίσει τις δομές του σωματείου και να κάνει σταθερά βήματα προς τον επαγγελματισμό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει ήδη αργήσει και ο διάλογος για την επόμενη μέρα, έχει μπει στην άκρη αδικαιολόγητα.

Η επιλογή είναι δική μας.