Home TOP NEWS Ο αναγεννημένος Ματ «βλέπει» νέο ρεκόρ!

Ο αναγεννημένος Ματ «βλέπει» νέο ρεκόρ!

 


Είναι στα πάνω της, είναι στα ωραία της η OMONOIA με τον Ιβάιλο Πέτεφ στον πάγκο της. Το λένε οι αριθμοί, το «φωνάζει» με τις εμφανίσεις της. Σε οκτώ ματς με τον Βούλγαρο στο τιμόνι, μετρά 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Πέτυχε 19 γκολ και δέχθηκε 8. Εάν οι επιδόσεις αυτές συγκριθούν με το προηγούμενο διάστημα, σαφώς και οι πράσινοι είναι βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς.

Του Κώστα Καλλή, Goal.com.cy

Την ίδια ώρα το πρώτο «κανόνι» της ομάδας, ο Ματ Ντέρμπισαϊρ, παρουσιάζεται αναγεννημένος. Βγάζει τον περσινό καλό εαυτό του και σκοράρει με μεγαλύτερη ευχέρεια, δείγμα ότι ο νέος τεχνικός της OMONOIAΣ έχει συμβάλει στην «αλλαγή» και του Άγγλου. Δεν εξηγείται αλλιώς η μεταμόρφωση του περσινού πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, που είδε δίκτυα στα έξι από τα οκτώ ματς που στον πάγκο βρίσκεται ο Πέτεφ.

Μάλιστα, στο τελευταίο με τη Νέα Σαλαμίνα πέτυχε και το πρώτο του φετινό χατ-τρικ και πήρε και την μπάλα σπίτι του. Το αξίζει! Χατ-τρικ είχε πετύχει και στην περσινή σεζόν. Ήταν στις 4 Ιανουαρίου 2017 απέναντι στον Εθνικό (3-2) τότε και πάλι στο ΓΣΠ. Στο προηγούμενο διάστημα, ο Ντέρμπισαϊρ δεν ήταν σε τόσο βαθμό αποτελεσματικός αφού είχε πετύχει έξι γκολ σε 12 αγώνες.

Σταθερή αξία στο σκοράρισμα ο Άγγλος, που με τα τρία τέρματα που πέτυχε στο πρόσφατο ματς έφθασε τα 15 στο πρωτάθλημα και είναι στο -4 από την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Υπάρχουν οι αγώνες για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Υπολείπονται 14 ματς για το τέλος της σεζόν και ο Ματ έχει τον χρόνο για να κυνηγήσει μια νέα επίδοση με τη φανέλα της OMONOIAΣ . Πέρσι ολοκλήρωσε τη σεζόν στα 24 γκολ. Είναι 9 μακριά από την ισοφάριση και 10 από νέο ρεκόρ. Εφόσον δείξει την ίδια σταθερότητα στο σκοράρισμα όπως κάνει από το τελευταίο ματς στο 2017 και ένθεν, τότε έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει.

Εάν θα είναι και πάλι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, είναι λίγο παρακινδυνευμένο να γίνει πρόβλεψη αφού τη δεδομένη στιγμή είναι μπροστά ο Τολεμές (πέτυχε 19 γκολ), όμως δεν είναι απίθανο ενδεχόμενο. Ο Άγγλος τόνισε επανειλημμένα πως, αυτό που προέχει είναι να κερδίζει η ομάδα και όχι εάν θα βάζει γκολ ο ίδιος. Εφόσον, όμως, βλέπει δίχτυα αυξάνονται και οι πιθανότητες της OMONOIAΣ να πετυχαίνει νίκες και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το ευρωπαϊκό εισιτήριο.