Home TOP NEWS Χρίστος Νεοφύτου: «Η πλειοψηφία των ¾ των παρόντων δεν αναγράφεται πουθενά»

Χρίστος Νεοφύτου: «Η πλειοψηφία των ¾ των παρόντων δεν αναγράφεται πουθενά»

 


Δηλώσεις στον Super Sport fm 104.0 έκανε ο Χρίστος Νεοφύτου, νομικός και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, λέγοντας πως στην Καταστατική Συνέλευση χρειάζεται απλώς πλειοψηφία για να περάσει μια αλλαγή. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε ότι μια τέτοια αλλαγή θα έπρεπε να περάσει από καταστατική συνέλευση και την έχει προκηρύξει για τις 29 Μαΐου», ήταν το αρχικό του σχόλιο. Ακολούθως συμπλήρωσε, τονίζοντας πως για τον ίδιο δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο για να παρθεί η απόφαση για παραχώρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Δεν άλλαξε η θέση μου καθώς το Διοικητικού Συμβούλιο είναι ο απόλυτος διαχειριστής της περιουσίας του σωματείου. Τώρα το Δ.Σ αποφάσισε να πάει σε καταστατική και είναι σεβαστό αυτό».

Ποια είναι η άποψη σας για την πλειοψηφία που θα πάρει τη απόφαση, είναι το 50% συν ένας των παρόντων μελών ή τα ¾;
«Μία είναι η άποψη και είναι η πλειοψηφία 50% συν ένας των παρόντων μελών σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού. Είναι ξεκάθαρο το θέμα. Το 75% είναι μόνο σε περίπτωση διάλυσης του σωματείου.

Πουθενά δεν υπάρχει και δεν αναφέρεται κάτι για το 75% των παρευρισκομένων στη συνέλευση. Είναι σεβαστή η κάθε άποψη. Η άποψη δική μου είναι ότι το καταστατικό είναι ξεκάθαρο και έδωσα και γραπτή γνωμάτευση. Η πλειοψηφία των ¾ των παρόντων δεν αναγράφεται πουθενά».

Για το ενδεχόμενο κάποιο μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που δεν θα συμφωνεί με την τελική απόφαση να προσφύγει σε πολιτικά δικαστήρια…
«Δυστυχώς από ότι ακούω είναι μια πιθανότητα αυτή. Ο κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Δικαστήριο. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα καταλήξει στα δικαστήρια θα είναι δυσάρεστο γεγονός γιατί μια δικαστική διαδικασία θα τραβήξει χρόνια και η ΟΜΟΝΟΙΑ θα είναι έρμαιο αυτής της κατάστασης».

Όλο αυτό επηρεάζει καθόλου την πλευρά Παπασταύρου;
«Ο κύριος Παπασταύρου είναι στην Κύπρο. Δεν μπορώ να γνωρίζω πότε θα φύγει αλλά γνωρίζω ότι υπήρχε μια συνεννόηση και υπάρχει μια συμφωνία σε αυτή την διαδικασία να περιμένουμε μέχρι 29 Μαΐου. Δεν δημιουργεί κώλυμα απλά δημιουργεί καθυστέρηση. Η ημερομηνία 29 Μαΐου είναι πριν τα κριτήρια και είναι το μεταίχμιο να γίνουν κάποιες πληρωμές».

Όλη αυτή η καθυστέρηση φέρνει ανησυχία στον κόσμο καθώς εδώ και καιρό η ομάδα είναι εκτός στόχων και δεν μπορεί να προχωρήσει ο προγραμματισμός…
«Ελπίζω να λάβει τέλος το όλο θέμα στις 29 Μαΐου. Αν ο προγραμματισμός αρχίσει 1η Ιουνίου νομίζω ότι υπάρχει χρόνος, θα είμαστε οριακά αλλά μπορεί να γίνει μιας και δεν παίζει η ομάδα στην Ευρώπη».

Για την πρόθεση Λώρη Κυριάκου για αποχώρηση αν δεν προχωρήσει η περίπτωση Παπασταύρου;
«Πρέπει να ρωτήσετε τον γιατρό. Είναι γεγονός ότι είχε εκλεγεί προωθώντας την πρόταση Παπασταύρου. Θεώρησαν σωστό να δώσουν προθεσμία και για άλλες προτάσεις μέχρι τις 16 Μαΐου και ήταν σωστό αυτό. Το θέμα θα αποφασιστεί δημοκρατικά από τα μέλη του σωματείου, είναι ο πιο σωστός τρόπος».

Πηγή δηλώσεων: www.sport-fm.com.cy