Home TOP NEWS Οι έδρες των 12 ομάδων του “μαραθωνίου”

Οι έδρες των 12 ομάδων του “μαραθωνίου”

SHARE

 

Πριν την κλήρωση του Πρωταθλήματος CYTA 2018-2019, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία που αφορούν τη διεξαγωγή του. Μέσα σε αυτά οι έδρες των 12 ομάδων που θα συμμετέχουν στο φετινό “μαραθώνιο”, ενώ ανακοινώθηκε πως ανανεώθηκε η συνεργασία με τη CYTA, που θα συνεχίσει να είναι χορηγός του Πρωταθλήματος μέχρι το 2022. Διαβάστε αναλυτικά πιο κάτω όσα αναφέρθηκαν, όπως επίσης και την ομιλία του  αναπληρωτή Πρόεδρου της ΚΟΠ, Χάρη Λοϊζίδη.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η κλήρωση του Πρωταθλήματος Cyta αγωνιστικής περιόδου. Σύμφωνα με τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΚΟΠ το Πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 25-26 Αυγούστου 2018 και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου 2019.

Η Ομοσπονδία υλοποιώντας το σχεδιασμό της, όπως αυτός είχε καθοριστεί τα προηγούμενα χρόνια, το φετινό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων ως ακολούθως: ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ Λεμεσού, Ανόρθωση Αμμοχώστου, Αποέλ, Απόλλων Λεμεσού, Αλκή Ορόκλινης, Δόξα Κατωκοπιάς, Ε.Ν. Παραλιμνίου, Ερμής Αραδίππου, Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας και Πάφος FC.

Το Πρωτάθλημα Cyta 2018 – 2019 θα διεξαχθεί και φέτος σε δύο φάσεις με 32 συνολικά αγωνιστικές. Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί σε δύο γύρους των έντεκα αγωνιστικών, συνολικά 22 αγωνιστικές. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, οι δώδεκα ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των έξι ομάδων ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση μεταφέροντας μαζί τους στη δεύτερη φάση τους βαθμούς που πήραν στην πρώτη φάση. Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης η οποία θα ολοκληρωθεί σε δέκα αγωνιστικές, οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας του δεύτερου ομίλου θα υποβιβαστούν στη Β’ Κατηγορία.

Επεξηγώντας τον τρόπο διεξαγωγής του νέου Πρωταθλήματος πριν από τη διαδικασία της κλήρωσης, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΠ κ. Ανθούλης Μυλωνάς αναφέρθηκε και για τον αγώνα Super Cup. Ο κ. Μυλωνάς συγκεκριμένα ανέφερε πως η ποδοσφαιρική χρονιά δεν θα αρχίσει με τον αγώνα Super Cup όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια λόγω της αλλαγής στο καλεντάρι της UEFA αφού πλέον, με τον τρόπο που διεξάγονται οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες τον Αύγουστο. Ως εκ τούτου, ο αγώνας για το Super Cup μεταξύ της Πρωταθλήτριας ομάδας του Αποέλ και της Κυπελλούχου ομάδας της ΑΕΚ θα πραγματοποιηθεί στις 28, 29 η 30 Σεπτεμβρίου 2018.

ΕΔΡΕΣ ΟΜΑΔΩΝ
Οι έδρες των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο νέο Πρωτάθλημα:
Στάδιο ΓΣΠ: Αποέλ, ΟΜΟΝΟΙΑ
Τσίρειο Στάδιο: Απόλλωνας, ΑΕΛ
Μακάρειο Στάδιο: Δόξα Κατωκοπιάς
ΑΕΚ Αρένα: ΑΕΚ
«Αντώνης Παπαδόπουλος»: Ανόρθωση
«Αμμόχωστος Επιστροφή»: Νέα Σαλαμίνα, Αλκή, Ερμής
«Στέλιος Κυριακίδης»: Πάφος F.C.
Δημοτικό Στάδιο «Τάσος Μάρκου»: ΕΝ Παραλιμνίου

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Πρωταθλήματος Cyta 2018 – 2019 με τη φιλοδοξία να ζήσουμε και φέτος μια συναρπαστική ανταγωνιστική χρονιά που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων. Όπως επισήμανε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Χάρης Λοϊζίδης, προσβλέπουμε σε μοναδικές συγκινήσεις και υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου με σωστές συμπεριφορές εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Λοϊζίδης, η Ομοσπονδία συνεχίζει μεθοδικά την υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου, χωρίς εκπτώσεις σε θέσεις και αρχές. Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΟΠ ευχαρίστησε τη Cyta για τη διαχρονική της στήριξη στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στις διοργανώσεις της UEFA.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Χάρη Λοϊζίδη στη σημερινή κλήρωση:

«Με τη σημερινή κλήρωση του Πρωταθλήματος για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο αρχίζει ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για την δράση στα γήπεδα μας που φιλοδοξούμε και φέτος να είναι συναρπαστική και να προσελκύσει τους φιλάθλους στους αγωνιστικούς χώρους.

Απώτερος στόχος της Ομοσπονδίας είναι να προετοιμάσουμε την διεξαγωγή ενός ανταγωνιστικού Πρωταθλήματος που να ανταποκρίνεται στις δικές μας προσδοκίες αλλά κυρίως στις προσδοκίες και απαιτήσεις των φιλάθλων.

Το ποδοσφαιρικό μας προϊόν συνεχώς αναβαθμίζεται κάτι που διαπιστώνουμε μέσα από τις ενέργειες και προσπάθειες των διοικήσεων των σωματείων μας. Ως Ομοσπονδία είμαστε στο πλευρό των ομάδων μας και αντιλαμβανόμαστε την κάθε επιτυχία τους ως επιτυχία ευρύτερα του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές μου στις ομάδες του Αποέλ, της ΑΕΚ, του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης οι οποίες σε λίγες μέρες αρχίζουν τις προσπάθειες τους στις διοργανώσεις της UEFA.

Οι επιτυχίες των προηγούμενων χρόνων με την συμμετοχή ομάδων μας στους ομίλους του Champions και του Europa League δείχνουν τον δρόμο για την φετινή τους προσπάθεια και ευελπιστούμε σε παρόμοιες επιτυχίες. Η πετυχημένη πορεία των ομάδων μας στην Ευρώπη αντανακλά και στην άνοδο του επιπέδου του Πρωταθλήματος μας και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα το διαπιστώσουμε και στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Καλωσορίζω στην Α’ Κατηγορία την ομάδα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, που είναι και η μοναδική νεοφώτιστη στο νέο Πρωτάθλημα.

Προσβλέπουμε σε μοναδικές ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου, σωστές συμπεριφορές εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου και από πλευράς μας ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα όπως το δικό μας.

Η Ομοσπονδία συνεχίζει μεθοδικά την υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου, χωρίς εκπτώσεις σε θέσεις και αρχές. Το προσωπικό κόστος δεν έχει σημασία όταν υπηρετείς ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας όπως είναι το ποδόσφαιρο. Χωρίς πολλά λόγια αλλά με έργα υλοποιούμε τις προγραμματικές μας θέσεις, με στόχο να βλέπουμε στα μάτια τον κάθε φίλαθλο, τον κάθε παράγοντα και τον κάθε άνθρωπο που έχει άμεση και έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την CYTA που διαχρονικά στηρίζει το Κυπριακό ποδόσφαιρο με την οποία μάλιστα μόλις πρόσφατα συμφωνήσαμε για επέκταση της συνεργασίας μας μέχρι το 2022.

Μαζί συνεχίζουμε στο Πρωτάθλημα CYTA δίνοντας την υπόσχεση ότι το κοινωνικό αυτό αγαθό που ονομάζεται ποδόσφαιρο θα το στηρίξουμε και θα το διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο».

Ο χαιρετισμός της χορηγού εταιρείας
Από την πλευρά του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta κ. Φραγκίσκος Φράγκου ανέφερε:

«Σήμερα ενημερωνόμαστε πρώτοι, για το πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου του Πρωταθλήματος Cyta, που θα αρχίσει σύντομα.

H Cyta, έχει χτίσει διαχρονικά μια στενή σχέση, με το ποδόσφαιρο. Από το 2016 η σχέση αυτή έχει εξελιχθεί και πλέον βρίσκεται δίπλα σε όλες τις ομάδες ποδοσφαίρου Α’ Κατηγορία, στηρίζοντας το πρωτάθλημα και μετονομάζοντάς το σε «Πρωτάθλημα Cyta».

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο αγαπημένο άθλημα των Κυπρίων, με τους πιο σταθερούς και ένθερμους οπαδούς. Γι’ αυτό και η Cyta αποφάσισε να το στηρίξει και, την ίδια ώρα, να δώσει την ευκαιρία στους φίλαθλους πελάτες της να το παρακολουθούν από όπου και αν βρίσκονται.

Στη Cyta, με τις σύγχρονες και καινοτόμες υπηρεσίες μας, δίνουμε στους πελάτες μας την επιλογή και την ελευθερία να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα το αγαπημένο τους άθλημα. Η απόφαση της χορηγίας του Πρωταθλήματος είναι στρατηγικής σημασίας, αφού ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστικότητά μας, σε ένα περιβάλλον έντονα ανταγωνιστικό. Συμβάλει, επίσης, στη μεγιστοποίηση της αξίας του Οργανισμού, που αποτελεί και πρωταρχικό στόχο της Cyta.

Για εμάς, η χορηγία του «Πρωταθλήματος Cyta» αποτελεί σοβαρή επένδυση που, μετά και την επέκταση της συνεργασίας μας με την ΚΟΠ εξασφαλίζοντας το τηλεοπτικό της πακέτο για την περίοδο 2019-22, συμπληρώνει και ενδυναμώνει καταλυτικά την παρουσία μας στο χώρο.

Παράλληλα, ως ο ηγέτης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο, είμαστε ενεργά παρόντες σε σημαντικούς τομείς της κοινωνίας, όπως είναι ο αθλητισμός.

Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία μας με την ΚΟΠ για το «Πρωτάθλημα Cyta» θα συμβάλει τόσο στην επίτευξη των επιχειρησιακών μας στόχων, όσο και στην ανάπτυξη του κυπριακού ποδοσφαίρου γενικότερα».