Home TOP NEWS Η απουσία αμυντικού μέσου και ο… Γιόρντι Γκόμεθ

Η απουσία αμυντικού μέσου και ο… Γιόρντι Γκόμεθ


Είναι πολλές φορές που αναφερθήκαμε για τη θέση του αμυντικού μέσου σε αυτήν εδώ τη σελίδα, και κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής, αλλά και τώρα που το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει. Η συγκεκριμένη θέση χαρακτηρίζεται νευραλγική, και όχι άδικα, ενώ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι αρμοδιότητες του… εκλεκτού, δεν περιορίζονται μόνο στο να κόβει επιθέσεις αντιπάλου.

Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, στην ΟΜΟΝΟΙΑ λείπει το καθαρόαιμο εξάρι από την εντεκάδα της. Όποιο σύστημα και αν επιλέξει ο κόουτς, χρειάζεται ένα τέτοιο ποδοσφαιριστή στο χόρτο, ανεξαρτήτως ομάδας και επιπέδου δυσκολίας του αγώνα. Τον ρόλο ανάλαβε τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά ο Γιόρντι Γκόμεθ, ένα καθαρόαιμο οκτάρι της Premier League, που χάνει από τη δυναμική του αγωνιζόμενος μπροστά από τους αμυντικούς. Ο Ισπανός θα λέγαμε ότι βγάζει εις πέρας την αποστολή του, ωστόσο δύναται να βοηθήσει πολύ περισσότερο στη θέση όπου έκανε μεγάλη καριέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.

Άνχελ Γκόμεθ και Κάρλος Ολίβα φρόντισαν το καλοκαίρι να φέρουν ποδοσφαιριστές για τη θέση με καλό βιογραφικό και παραστάσεις σε ψηλό επίπεδο. Αξιόπιστη λύση επίσης, παραμένει ο Φάνος Κατελάρης, που πλέον θεωρείται βασικό στέλεχος της πρώτης ομάδας. Ωστόσο, κανένας από τους πιο πάνω δεν έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής την ομάδα. Αν εξαιρέσουμε τον Κατελάρη που τραυματίστηκε σοβαρά, οι άλλοι δυο «έπαιξαν» στο ρεπορτάζ μέχρι σήμερα, είτε ως τραυματίες είτε ως ανέτοιμοι.

Είναι υψίστης σημασίας η ΟΜΟΝΟΙΑ να κατεβαίνει στο γήπεδο με ποδοσφαιριστή που παίζει στη συγκεκριμένη θέση. Ελπίζουμε ότι οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν, όπως και ο Φάνος Κατελάρης, να είναι σε θέση να βοηθήσουν το συντομότερο…