Home TOP NEWS Έπεσε η αυλαία στο Nations League

Έπεσε η αυλαία στο Nations League


Με την ήττα της Εθνικής μας από την Νορβηγία με 0-2 χθες το βράδυ, έπεσε η αυλαία του Nations League. Μια νεοσύστατη διοργάνωση που έδωσε την ευκαιρία για πρόκριση στο Euro του 2020, με την Κύπρο ωστόσο να μην το εκμεταλλεύεται.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τερμάτισε στην 3η θέση μαζεύοντας 5 βαθμούς, ωστόσο είναι πιθανόν η συγκομιδή να την οδηγήσει στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, με συνδυασμό αποτελεσμάτων. Η Εθνική Κύπρου μπορούσε για βαθμολογικό κέρδος σχεδόν σε όλα τα ματς, αλλά και πάλι σε άλλη μια διοργάνωση κάτι της έλειπε. Βλέποντας τα τελευταία δυο ματς με Βουλγαρία και Νορβηγία, μπορεί κάλλιστα να διερωτηθεί κανείς γιατί να πρέπει να φοβόμαστε τέτοιας δυναμικότητας αντιπάλους και να μην πιστεύουμε ποτέ ότι μπορούμε για το κάτι παραπάνω.

Σημαντική πάντως συμβολή στην όλη πορεία της ομάδας είχαν οι Κωνσταντίνος Παναγή και Γιάννης Κούσουλος. Οι δύο τους βρίσκονταν μόνιμα στην αρχική εντεκάδα και στις βασικές επιλογές του Ραν Μπεν Σιμόν. Σε λιγότερο βαθμό η βοήθεια που έδωσε ο Χριστοφή, λόγω και των τραυματισμών που είχε.

Η τελική κατάταξη του ομίλου:

1.Νορβηγία    7-2…13
2.Βουλγαρία   7-5…11
3.Κύπρος       5-9…..5
4.Σλοβενία      5-8….3

Οι δηλώσεις του Ραν Μπεν Σιμόν:

«Είχαμε καλή τακτική, μας έλειψε η ενέργεια και το πληρώσαμε. Μας κόστισε η πολλή ενεργεία στο τελευταίο παιχνίδι και αυτό φάνηκε, υπήρχε κούραση. Πήραμε αρκετά θετικά πράγματα από τα παιδιά για την επόμενη διοργάνωση.

Κάναμε ένα παιχνίδι σαν οικογένεια, μάθαμε πολλά. Έχουμε παίκτες που είναι νεαροί και χρειάζεται να ωριμάσουν.  Το οικογενειακό κλίμα είναι το μεγάλο περιουσιακό μας στοιχείο.

Είμαι πολύ περήφανος για τον τρόπο που δούλεψαν οι παίκτες μου και μου επιτρέπει να ζητήσω πολλά περισσότερα στο μέλλον.

Η εμπιστοσύνη που μου δείχνει η ΚΟΠ αυξάνει τις υποχρεώσεις μου, να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για την ομάδα».

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

https://www.youtube.com/watch?v=QR7Drs0cEUA