Home TOP NEWS Match Report: Εύκολη πρόκριση απέναντι στον Ονήσιλο

Match Report: Εύκολη πρόκριση απέναντι στον Ονήσιλο


Χωρίς πολλά πολλά η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου, νικώντας με 3-0 τον Ονήσιλο Σωτήρας. Το τριφύλλι κυριάρχησε σε όλο τον αγώνα και συνδύασε τη νίκη με συμμετοχή ποδοσφαιριστών που δεν είχαν πολύ χρόνο μέχρι σήμερα. Σκόρερ οι Πρετσέ(6′), Αντόνια(41′) και Λοέ(81′).

Α’ ημίχρονο

Πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 1′ για την ΟΜΟΝΟΙΑ, με το πλασέ του Γιόρντι Γκόμεθ από το ύψος της περιοχής να περνά ψηλά άουτ, παρά τις καλές προϋποθέσεις. Στην 2η της ευκαιρία η ομάδα σκόραρε με τον Πρέτσε. Ο Γκόμεθ έστειλε συστημένη μπαλιά στον Κροάτη, με τον 2ο να κάνει την προβολή και να σκοράρει για το 1-0. Στο 23′ ένα σουτ του Αλμπέρτο Λόρα πέρασε πολύ πάνω από τα δοκάρια, μετά από συνεργασία με τον Νταρμπισάιαρ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Σοάρες τρία λεπτά αργότερα. Στο 35′ ήταν μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι, με τον Ματ να φεύγει μόνο στο τετ α τετ και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κούσουλος δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε μετά από εκτέλεση κόρνερ, και έχασε καλή στιγμή για να κάνει το 2-0. Αυτό ωστόσο έγινε στο 41′, με τους ποδοσφαιριστές μας να συνδυάζονται ωραία, τον Άλεξ Σοάρες να δίνει ωραία κάθετη πάσα στον Αντόνια ,που δεν λάθεψε κάνοντας το 2-0.

Β’ ημίχρονο

Με τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Άλεξ Σοάρες ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Μετά από σέντρα του Λόρα, ο Πορτογάλος δεν έβαλε σωστά το πόδι και έστειλε ψηλά τη μπάλα από ευνοϊκή θέση χωρίς αντίπαλο. Ο Ονήσιλος απάντησε στις κλασικές ευκαιρίες, με τον Πιτταρά να χάνει εκ νέου μεγάλη φάση από κοντά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ με πλασέ. Στο 52′ ο Μανρίκε έκανε ατομική ενέργεια και σουτ, που αποκρούστηκε από τον πορτιέρο του Ονήσιλου, ενώ ένα η προσπάθεια του Άλεξ Σοάρες τρία λεπτά αργότερα πέρασε εκτός εστίας. Στο 66′ ένα μακρινό σουτ του Ματ απείλησε τον τερματοφύλακα, που έπεσε στην αριστερή του γωνιά και απέκρουσε σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε δοκάρι μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Κούσουλου με το αριστερό. Στο 74′ αμυντικός του Ονήσιλου έδιωξε στην γραμμή το πλασέ του Ματ Νταρμπισάιαρ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αντόνια έκανε μια σέντρα-σουτ προς την εστία, με τον Κίπερ να διώχνει σε κόρνερ. Στο 81΄το παιχνίδι τέλειωσε μια και καλή, με τον Ραούλ Λοέ, μετά το ντεμπούτο του, εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Αντόνια και σκόραρε με το κεφάλι, ενώ ένα λεπτό αργότερα το πλασέ του Αντόνια πέρασε ελάχιστα εκτός. Τελευταία ευκαιρία στον αγώνα, ένα σουτ του Ματ στο 91′ που αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα.

Συμπερασματικά

Το παιχνίδι δε χρίζει ιδιαίτερης κριτικής καθώς η διαφορά στην δυναμικότητα των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε το καθήκον της, κράτησε μπάλα, κυριάρχησε και πήρε το ζητούμενο. Το πιο σημαντικό μετά την πρόκριση, είναι σαφέστατα η συμμετοχή των Λοέ (που σκόραρε), Λοΐζου και Τζιωνή. Συνεχίζουμε…