Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ «Τα ενδότερα της διαιτησίας»

«Τα ενδότερα της διαιτησίας»


Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί μια ατάκα που είπε χτες στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ ο Χρίστος Σκαπούλλης. Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την διαιτησία στους τελευταίους αγώνες, επέλεξε πρώτα να στείλει το δικό του μήνυμα για διαιτητές που «έχουν πλάτες», όπως υποστήριξε, γι’ αυτό και δεν υποβιβάζονται στην Β’ κατηγορία.

Όπως και αν έχει, ότι και να λέει ο οποιοσδήποτε, εξακολουθούμε να βλέπουμε χοντρά λάθη από τους διαιτητές σε πολλούς αγώνες. Πολλές φορές βλέπουμε οι ίδιοι οι διαιτητές να παραβιάζουν τους κανόνες και να έχουν χαμηλή απόδοση. Είναι ένα θέμα που κάναμε αναφορά ξανά την φετινή σεζόν. Αν ένας διαιτητής έχει κακή απόδοση, γιατί πρέπει στην αμέσως επόμενη αγωνιστική να ξανά ορίζεται; Δε στερεί το δικαίωμα από άλλον συνάδελφο του να διαιτητεύσει;

Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι εξακολουθούμε να βλέπουμε διαιτητές να κάνουν σοβαρά λάθη και την επόμενη βδομάδα να ξανασφυρίζουν και πάλι. Αν θέλουμε ένα πιο αξιοκρατικό πρωτάθλημα, χωρίς προκατάληψη, πρέπει ο τομέας της διαιτησίας να ανέβει επίπεδο.