Home TOP NEWS Α. Μιχαηλίδης: «Αν η Αρχή Αδειοδότησης πει ότι το γήπεδο είναι ακατάλληλο,...

Α. Μιχαηλίδης: «Αν η Αρχή Αδειοδότησης πει ότι το γήπεδο είναι ακατάλληλο, το κλείνουμε αμέσως»


Στο Super Sport FM 104,0 και στην εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» μίλησε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ο πρόεδρος του ΚΟΑ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή συνάντηση με τα άτομα του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας μας, για το ζήτημα του «Μακαρείου», αλλά και για το πολύκροτο θέμα της κάρτας φιλάθλου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τη συνάντηση με την ομάδα μας:

«Πρέπει να πω πως είδαμε και την εταιρεία και το σωματείο. Ήταν δύο συναντήσεις, μόνο ο Λώρης Κυριάκου ήταν και στις δύο. Κύλησε σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Δόθηκαν εξηγήσεις για κάποιες παρεξηγήσεις που ίσως έγιναν. Αισθάνομαι, και αυτό θα το πει και η ΟΜΟΝΟΙΑ αν συμφωνεί, πως δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Θα είναι έκπληξη αν η ΟΜΟΝΟΙΑ πει το αντίθετο. Υπήρχε μια επιστολή που αναγραφόταν το αίτημα για κατεδάφιση και δημιουργία νέου γηπέδου και μας λέχθηκε πως υπήρχε ένα παράπονο ότι δεν απαντήσαμε, αλλά στην επιστολή υπήρχε μια δεύτερη παράγραφος που ζητούσε συνάντηση. Περιμέναμε την συνάντηση για να απαντήσουμε».

«Υπήρχε και ο αρχιτέκτονας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις, περιμένουμε όχι αρχιτεκτονικά σχέδια, αλλά να μας καταθέσει το γραπτό κομμάτι. Θα μελετήσουμε το θέμα, θα πάει στην Πολιτεία ολόκληρη. Ούτε καν την άποψη μου δεν θα σας μεταφέρω. Είναι θέμα Πολιτείας, είναι μεγάλο έργο. Δεν είναι του ΚΟΑ. Θα κάνουμε όλα τα σωστά βήματα και μόλις έχουμε γραπτώς αυτό που ζητήσαμε, θα δώσουμε και απαντήσεις στην ΟΜΟΝΟΙΑ».

«Υπάρχει μια ανεξάρτητη αρχή στην οποία ναι συμμετέχει ο ΚΟΑ, αλλά δεν έχει εμπλοκή. Αν αυτή η αρχή μας πει πως το γήπεδο είναι ακατάλληλο, πως δεν έχει άδεια, εμείς το κλείνουμε αμέσως. Γίνονται κάποια μέτρα που μπαλώνουμε κάποια προβλήματα. Αν η αρχή αδειοδότησης σταδίων πει όχι, τότε εμείς τελειώνουμε, το κλείνουμε. Δεν είναι θέμα δικό μας. 30 Ιουνίου έληξαν όλες οι αδειοδοτήσεις, εμείς ως ΚΟΑ είμαστε ιδιοκτήτες μόνο δύο σταδίων. Του «Μακάρειου» και του «Παφιακού». Περιμένουμε άμεσα απάντηση. Μόλις τελειώσει και η σημερινή συνεδρία της επιτροπής νομικών, θα έχω μια τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο για να δούμε που είμαστε και πως θα κινηθούμε».

Για την κάρτα φιλάθλου:

«Συνεχίστηκε στην επιτροπή νομικών η συζήτηση, ίσως ολοκληρώνεται σήμερα που θα συναντηθούμε ξανά. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι την περασμένη φορά που ήμασταν στην επιτροπή νομικών, συζητείτο η περίπτωση αναστολής. Χθες απ’ ότι αντιλαμβάνομαι, υπάρχει πρόταση για τροποποίηση του νόμου. Είχε γίνει ένα νομοσχέδιο από το υπουργείο δικαιοσύνης, μετά από συνάντηση με ΚΟΠ και σωματεία που πήγε στη νομική υπηρεσία. Προχωρά σαν πρόταση νόμου αυτό το νομοσχέδιο. Αν υπάρξει πλειοψηφία, ίσως πάει και στην ολομέλεια θα φανεί σήμερα».

«Ο ΚΟΑ είναι εμπλεκόμενος, είναι το εκτελεστικό όργανο. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, επειδή ο κόσμος που λέει καταργείστε το μέτρο κτλ, εμείς εφαρμόζουμε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή. Το ξέρει ο κόσμος, αλλά σημαντική μερίδα πιστεύει πως είναι νόμος του ΚΟΑ. Αν η Βουλή ψηφίσει κάτι διαφορετικό και εμείς πάρουμε οδηγία να το εφαρμόσουμε, θα το κάνουμε».

«Αυτό το μέτρο δούλεψε τη σεζόν που μας πέρασε, έχουν εκδοθεί 72.000 κάρτες. Εμάς η δικιάς μας θέση είναι ότι ένα μέτρο που ψηφίζεται θα πρέπει να του δοθεί ο χρόνος να δείξει τα δόντια του. εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να του δοθεί χρόνος, κι αν δείξει πως δεν μετράει… είχαμε μια αρνητική επίδραση με την μείωση της προσέλευσης. Θα πρέπει να δούμε τους λόγους, πόσο μέτρησε αυτός ο νόμος. Εμείς περιμέναμε να τελειώσει ο χρόνος, θα κάνουμε έρευνα για το θέμα. Αν η Βουλή αποφασίσει τροποποίηση, θα τρέξουμε να το κάνουμε».

«Αυτό το νομοσχέδιο είχε ετοιμαστεί μετά από τις συναντήσεις με την ΚΟΠ και τα σωματεία. Υπήρχε άποψη να εκδίδεται η κάρτα από τα σωματεία. Τώρα 10 σωματεία έστειλαν επιστολή που ζητούν αναστολή. Το πώς θα διαφοροποιηθεί η απόφαση της Βουλής, θα πρέπει να περιμένουμε. Θα υπάρξει αλλαγή αν αποφασιστεί από την Βουλή».

Πηγή δηλώσεων: goal.com.cy