Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Χρόνια πολλά στον Γκρέγκορι από ΟΜΟΝΟΙΑ και παλαίμαχους

Χρόνια πολλά στον Γκρέγκορι από ΟΜΟΝΟΙΑ και παλαίμαχους


Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Γκρέγκορι Σάββα. Κλείνει σήμερα τα 65 και η ΟΜΟΝΟΙΑ του στέλνει τις ευχές της.

Μέσα από ανάρτηση του στέλνει τις ευχές του στον εορτάζοντα και ο σύνδεσμος Παλαιμάχων ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας.

Η ανάρτηση:

Χρόνια πολλά Γκρέκορυ Σαββα!

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που ο κάθε φίλαθλος θαύμαζε στο γήπεδο λόγω του αυθεντικού ταλέντου και των επινοήσεων του στο παιχνίδι. Ο Γκρέκορυ Σάββα έγραψε ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία την δεκαετία του ’70 όταν η ομάδα του τριφυλλιού κέρδιζε τους συνεχόμενους τίτλους.
Ο Εγγλέζος, ο ξανθός και το ελάφι είναι τα προσωνύμια που του έδωσαν οι φίλαθλοι και κυρίως το ελάφι λόγω το χαρακτηριστικού τρεξίματος και της εκρηκτικότητας που διέθετε.
Ένας ποδοσφαιριστής φαινόμενο για την εποχή του, όσο αφορά την παρουσία του στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Εντάχθηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ το 1973, σε ηλικία 18 χρόνων, προερχόμενος από την Αγγλική, Φούλαμ. Αγωνίστηκε στην ομάδα μας μέχρι το 1985, καταγράφοντας 266 συμμετοχές και 86 γκολ. Κατέκτησε εννέα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και δύο ασπίδες.
Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο Κυπριακό πρωτάθλημα, αποτέλεσαν “διαβατήριο” για να ενταχθεί στον Ολυμπιακό Πειραιώς, όπου αγωνίστηκε για μια τριετία (1979-1982). Ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής Κύπρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ομίλου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας εύχονται στον Γκρέκορυ Σάββα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΜΑΤΑ ΟΜΟΝΟΙΑ 💚 ☘️