Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η απίστευτη ιστορία για το πως κατέληξε στην Μπλάκμπερν ο Μπεργκ

Η απίστευτη ιστορία για το πως κατέληξε στην Μπλάκμπερν ο Μπεργκ


Μερικές φορές στο ποδόσφαιρο ακούμε ιστορίες απίστευτες αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινές. Μία τέτοια εξιστόρισε ο Χένινγκ Μπεργκ στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χαραλαμπίδη.

Σε νεαρή ηλικία είχα αρχίσει να παίρνει τις πρώτες του κλήσεις στην Εθνική του ο Μπεργκ. Σε ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του Γιούρο με την Αγγλία ήταν στον πάγκο ενώ όπως ο ίδιος ανέφερε έπρεπε και δικαιούταν να ήταν βασικός.

Τον συγκεκριμένο αγώνα παρακολουθούσε ο τότε προπονητής της Μπλάκμπερν Κένι Νταλγκλίς ο οποίος την τότε περίοδο έψαχνε για δεξί μπακ για να πάρει στην τότε νεοφώτιστη ομάδα του στη πρέμιερ Λιγκ, Μπλάκμπερν.

Γύρω στο 20ο λεπτό του αγώνα, ο αμυντικός Τόρε Πέτερσεν, φίλος του Μπεργκ, δέχθηκε αγκωνιά στο κεφάλι από τον Ίαν Ράιτ. Μπήκε ο ιατρός στο γήπεδο και με ανησυχία άρχισε να ρωτάει τον ποδοσφαιριστή το όνομα του, πράγματα για το παιχνίδι, τον ρώτησε και για το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, για να δει αν είναι καλά και αν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.

Του απάντησε ο Πέτερσεν σε όλα, λέγοντας του μάλιστα ότι το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν στο 0-0, και όντως ήταν. Όμως ο ιατρός δεν παρακολουθούσε σωστά το παιχνίδι και επειδή έβλεπε την Αγγλία να επιτείθεται συνεχώς νόμιζε ότι προηγείτο και συμπέρανε ότι ο Πέτερσεν έχει διάσειση. Έτσι είπε στον προπονητή να τον αντικαταστήσει ρίχνοντας στο γήπεδο τον Χένιγνκ Μπεργκ.

Τον είδε ο Νταλγκλίς, τον κάλεσε στην προπόνηση και ακολούθως του υπέργραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο άτυχος τότε της υπόθεσης πάντως, Τόρε Πέτερσεν, πήρε κι αυτός μεταγραφή ύστερα από 4-5 χρόνια στην Μπλάκμπερν.