Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Χάρης Νικολάου: Η μεταγραφή του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, το ντεμπούτο και ο πρώτος...

Χάρης Νικολάου: Η μεταγραφή του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, το ντεμπούτο και ο πρώτος τίτλος στο «τριφύλλι»


Το στόρι πίσω από τη μεταγραφή του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, το ντεμπούτο του στο τριφύλλι και ο πρώτο τίτλος. Διαβάστε τις αναφορές του Χάρη Νικολάου χθες βράδυ στην εκπομπή ”Total Green”.

Ανέφερε σχετικά: 

«Oταν ήμουν στην Αλκή ήρθαν προτάσεις από Απόλλωνα, Ανόρθωση κτλ. Πήγαμε να μιλήσουμε μαζί με τον πατέρα μου, με τον Ντίμη Κίρζη. Πήγαμε στα γραφεία, ένα αρκετά καλό συμβόλαιο. Την επόμενη μέρα ήρθε ο Σωτήρης Καϊάφας σπίτι μου. Σε πέντε λεπτά έκλεισα στην Ομόνοια. Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Μετάνιωσα πολλά, όχι την μεταγραφή μου στην Ομόνοια.

Το πρώτο παιχνίδι μου με την Νέα Σαλαμίνα στο Μακάρειο. Είχαν φύγει όλοι οι παλιοί. Έμειναν λίγοι. Ο Χαρίτου, ο Ξιούρουππας, ο Καλοθέου. Προπονητής ο Κόλεφ. Γεμάτο το Μακάρειο.

Πραγματικά δεν ήξερα που ήμουν. Τώρα τους προετοιμάζομαι. Ήμουν με 25 χιλιάδες κόσμο και περίμεναν να πάρουμε πρωτοβουλίες. Μα που να πάρουμε… Πήρε ο Μαλέκος. Χάσαμε 3-2. Ακόμα βουρούν τον Καπιτανή μέσα στο φορείο…

Δεν ήταν καλή η αρχή μου. Ήρθε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και με βοήθησε, με ήξερε και από την εθνική Ενόπλων. Άλλαξα το στυλ μου για να μπορέσω να προσαρμοστώ.

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που ήταν έφοροι, Κλείτος, Τσίκκος, Πέτσας, Καϊάφας… η βοήθεια τους ήταν απίστευτη για να κατανοήσω που βρίσκομαι και σιγά-σιγά κατάφερα να φτάσω τις 299 συμμετοχές στην Ομόνοια.

Ο πρώτος τίτλος στον τελικό κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ, ένιωσα αυτοπεποίθηση κι ακολούθησαν πολύ καλές σεζόν. Την σεζόν 2003/04 παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Ήταν η χρονιά που έφυγε ο Ράουφμαν και αναγκάστηκε η ομάδα να επιτίθεται από παντού. Ήρθε ο Στάθης Αλωνεύτης και ο Κόσλεϊ.

Στον τελικό κυπέλλου το 2000 μας έφερε σπρέι πράσινο ο Κώστας Καλοθέου. Το ξανακάναμε και ξανακερδίσαμε».