Home ΚΥΠΡΟΣ Ο Πάμπος για τους Κύπριους παίκτες και την Εθνική

Ο Πάμπος για τους Κύπριους παίκτες και την Εθνική

pampos1


Την πεποίθηση πως η πρόκριση στον επόμενο γύρω των ευρωπαϊκών διοργανώσεων εξαρτάται από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Αποελ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, εκφράζει ο Πάμπος Χριστοδούλου. 

Σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Προπονητών, ο Ομοσπονδίας προπονητής αναφέρεται στον σχεδιασμό του ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Εθνικής με την Ουαλία, διευκρινίζει πως «δεν είναι της ώρας» η συζήτηση για το μέλλον της συνεργασίας του με την ΚΟΠ ενώ υπογραμμίζει τη σημασία της ενίσχυσης της φωνής του Κύπριου προπονητή.

– Πως βλέπετε την πρόοδο κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη, φέτος;
Μετά τις επιτυχίες μας τα τελευταία χρόνια ήταν αναμενόμενο ότι οι αντίπαλοι θα μας έπαιρναν στα σοβαρά και θα ήθελαν να μας κερδίσουν. Από τον Αποελ περίμενα περισσότερα πράγματα. Τον περίμενα πιο έτοιμο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε ότι  είναι καλύτερη ομάδα από τους Πολωνούς, ενώ ο Απόλλωνας δίκαια προκρίθηκε.

– Τι πιστεύετε για τους επαναληπτικούς του Αποελ και  της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;
Πιστεύω ο Αποελ είναι καλύτερος, αν ο αντίπαλος ενθουσιαστεί, πιστέψει στην πρόκριση και ανοιχτεί, τότε ο Αποελ θα είναι πιο κοντά στην πρόκριση. Διαφορετικά, αν πάμε σε κλειστό παιχνίδι θα είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες, διότι είδαμε και στο ΓΣΠ ότι ο Αποελ δυσκολεύτηκε να φτιάξει φάσεις. Ο Αποελ είναι καλύτερος και πιστεύω θα περάσει ο καλύτερος.  Το 0-0 της ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ύπουλο. Σε ένα γεμάτο γήπεδο, πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να παρουσιαστούν σε καλή μέρα, για να περάσει. Νομίζω ότι η πρόκριση εξαρτάται από τα πόδια των κυπριακών ομάδων.

– Πόσο ικανοποιημένος είστε από αξιοποίηση των Κύπριων Ποδοσφαιριστών;
Έως τώρα αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές που και πέρσι έπαιρναν λεπτά. Υπάρχουν παιδιά όπως ο Χάμπος, ο Μερκής και ο Αλωνεύτης που είναι τραυματίες και αυτό μας προβληματίζει. Συν ο Εφραίμ, που δεν είναι 100% έτοιμος. Πάντως όσοι παίζουν τώρα στην Ευρώπη αποκομίζουν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στην καριέρα τους, αλλά θα βοηθήσουν και την Εθνική.

– Για τον αγώνα με την Ουαλία (03/9) θα στηριχθείτε σε παίκτες των ομάδων που παίζουν στην Ευρώπη; 
Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα. Θα δούμε που θα βρίσκονται τότε, έχουμε καιρό. Μεσολαβούν και δύο αγώνες πρωταθλήματος.

– Το ματς με τους Ουαλούς είναι το πιο καθοριστικό στα προκριματικά του EURO 2016;
Είναι πολύ καθοριστικό παιχνίδι. Ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος, πόσο δυνατός είναι, αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα.

– Πόσο πιστεύετε στην πρόκριση;
Πάντα είμαι αισιόδοξος, έχω φιλοδοξίες, μ’ αρέσει να κερδίζω. Αλλά πρέπει να είσαι και προσγειωμένος και να γνωρίζεις με ποιους αντιπάλους έχεις να κάνεις. Εύχομαι να μην υπάρχουν νέοι τραυματισμοί και να είμαστε όλοι υγιείς διότι οι απουσίες κοστίζουν, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας που έχουν πολλούς παίκτες και δεν τους φαίνονται 2-3 απουσίες. Κάναμε μια ανανέωση, έμπειροι παίκτες έδωσαν τη σκυτάλη σε νεαρούς, οπότε θέλουμε χρόνο ώστε να φτιάξουμε ένα μεγάλο ρόστερ που να ξεπερνάει και τις απουσίες.

– Τελικά ο Χαραλαμπίδης είναι στο πλάνο σας;
Δεν μ’ αρέσει να μιλώ για συγκεκριμένους παίκτες. Εγώ θα πω ότι οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής είναι σε καλή κατάσταση να είναι σίγουρος πως δεν θα αδικηθεί όταν έρθει η ώρα της επιλογής.

– Είστε ευχαριστημένος από την πορεία της Εθνικής μέχρι τώρα;
Δεν είμαι ευχαριστημένος μόνο από το γεγονός πως σε κάποια παιχνίδια πήραμε λιγότερα απ’ όσα δώσαμε. Ας πούμε με το Ισραήλ κάναμε υπερπροσπάθεια στο β’ ημίχρονο και αξίζαμε τουλάχιστον το «Χ». Με την Ουαλία, αν το πιστεύαμε πιο πολύ, δεν θα χάναμε. Μοναδική εξαίρεση ήταν το παιχνίδι με το Βέλγιο, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, αφού παίζαμε με μια πολύ δυνατή ομάδα, στην έδρα της και είχαμε 14 απουσίες. Τι να σχολιάζουμε;

– Σκέφτεστε το μέλλον σας στην Εθνική και μετά το EURO 2016; 
Δεν είναι της ώρας. Θα δούμε όταν τελειώσουμε με τα παιχνίδια αυτά. Δεν προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

– Τέλος, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο ρόλος του Συνδέσμου Προπονητών, στην επαγγελματική ανέλιξη του Κύπριου προπονητή;
Είναι πολύ σημαντικό ο Κύπριος προπονητής ν’ αποκτήσει μια δυνατή φωνή. Ό,τι κάνεις, πρέπει να το κάνεις με επαγγελματισμό και αγάπη και πιστεύω πως η νέα ηγεσία του Συνδέσμου, με Άντρο Κουλουμπρή και νέα παιδιά δίπλα του, μπορεί  να τα καταφέρει. Πρέπει να υπάρξει σύμπνοια, οι Κύπριοι προπονητές να γίνουν μια γροθιά, διότι αυτό μας λείπει. Ο Σύνδεσμος έχει ως αποστολή να ενώσει όλους τους Κύπριους προπονητές και να ενισχύσει τη φωνή τους. Έχω πει ξανά ότι υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες και αξιόλογοι Κύπριοι προπονητές, που μπορούν να δουλέψουν και εκτός Κύπρου, φτάνει να ανοίξει η πόρτα προς το εξωτερικό. Πιστεύω ότι ο Κύπριος προπονητής αδικείται που δεν μπορεί να εργαστεί στο εξωτερικό, λόγω του επιπέδου του ποδοσφαίρου μας.