Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Προς αξιότιμους διαιτητές

Προς αξιότιμους διαιτητές


Του Στέλιου Παπαμωϋσέως, romaleon.com

Είναι πολύ νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων σε ότι αφορά στην δυναμικότητα των ομάδων που συμμετέχουν στον φετινό μαραθώνιο, όμως για τους πάνω τουλάχιστον, ή καλύτερα τους περσυνούς πρωταγωνιστές, φαίνεται καθαρά ότι και φέτος θα δώσουν την δική τους μάχη για την πρωτοκαθεδρία.

Το ερώτημα είναι ποιοι θα τους ακολουθήσουν και κυρίως ποιοι θα μπουν σφήνα ανάμεσα τους και βεβαίως κατά πόσο η προσπάθεια στην Ευρώπη θα έχει αντίκτυπο σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα.

Αυτό ο χρόνος θα το δείξει γιατί ακόμη μόλις είπαμε καλησπέρα στην νέα περίοδο και ούτε σωστό ούτε φρόνιμο είναι να βιαστούν και πάλι κάποιοι για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Για σήμερα, ήθελα να υπενθυμίσω στους αξιότιμους διαιτητές κάποια πράγματα, που αφορούν στην ομοιόμορφη παρουσία τους και κυρίως στην απονομή δικαιοσύνης στο γήπεδο.

Όπως υπάρχουν κανονισμοί για ομάδες, παίκτες και παράγοντες και πρέπει να τηρούνται, υπάρχουν και για τους διαιτητές και επίσης πρέπει να τηρούνται στην διάρκεια ενός αγώνα.

Ανεξάρτητα αντιπάλων ομάδων, ανεξάρτητα ροής του αγώνα, ανεξάρτητα παρουσίας κόσμου και ανάγκης για βαθμολογικά οφέλη και βεβαίως ανεξάρτητα του χρονικού σημείου που γίνεται η παράβαση, θα πρέπει να σφυρίζετε ή και να υποδεικνύεται από τους βοηθούς ή και τους υπεύθυνους των γραμμών στις εστίες των ομάδων…

Κύριοι είναι πολύ απλά τα πράγματα και πλείστοι από εσάς τα κάνετε περίπλοκα με συνέπειες σοβαρές σε ότι αφορά έκβαση αγώνων ακόμη και μελλοντικής πορείας ομάδων.

Όταν είναι πεναλτι πρέπει να δοθεί.

Όταν είναι αποβολή πρέπει να βγει η κόκκινη.

Όταν είναι θέατρο βγαίνει η κίτρινη.

Κυρίως όταν γίνονται πανομοιότυπες παραβάσεις από τις αντίπαλες ομάδες, τιμωρούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αν δεν μπορεί κάποιος να ελέγξει τα αισθήματα που τρέφει σε συγκεκριμένες ομάδες, αν φοβάται τον κόσμο ή και τους ανώτερους του στην Επιτροπή διαιτησίας και αν μπαίνει μέσα στο γήπεδο και θέλει να είναι αυτός ο πρωταγωνιστής, καλύτερο είναι και πιο σοφό να μείνει στον καναπέ του.

Είναι κρίμα, είναι ντροπή, είναι ανέντιμο και άδικο να σφαγιάζονται ομάδες, είτε κουβαλούν κόσμο στο γήπεδο, είτε όχι, γιατί έτσι αποφάσισε κάποιος είτε στο γήπεδο, είτε έξω από αυτό πριν καν ξεκινήσει η αναμέτρηση.

Τώρα, που είμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς, πρέπει οι έχοντες το μαχαίρι και το κρέας να τραβήξουν αυτιά και να τιμωρήσουν παραδειγματικά όλους όσους έχουν νοοτροπία από το πρόσφατο παρελθόν.

Θα μου πείτε αφού αυτοί είναι που πολλές φορές κάνουν πλάτες και χαϊδεύουν τους κυρίους με τα μαύρα, τι περιμένεις να γίνει;

Είναι και αυτή μια άποψη, δυστυχώς πολλές φορές αποδεδειγμένη στην πράξη..

Τότε, τι απομένει στους αδικημένους;

Να μιλήσουν δεν μπορούν γιατί θα τιμωρηθούν, να καταγγείλουν, απλά χάνουν τα λεφτά τους, να μην ασχοληθούν το εκλαμβάνουν κάποιοι σαν αδυναμία.

Τι μπορούν να κάνουν και πώς να αντιδράσουν;

Δυστυχώς, είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές, απλά άλλαξε ρούχα ο Μανωλιός και τα φόρεσε αλλιώς…

Φαίνεται καθαρά ότι πολλά ρεζιλίκια μας αναμένουν και στην φετινή περίοδο και ας γίνεται αναφορά για αλλαγές σε όλα τα μέτωπα…