Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ιστορία, λαός και πραγματικότητες

Ιστορία, λαός και πραγματικότητες


Tου Πέτρου Παπαγιώργη / 24sports.com.cy

Η εκλογική διαδικασία στην Ομόνοια, είναι ακόμη σχετικά μακριά, αλλά το ενδιαφέρον του κόσμου της ομάδας, είναι πάρα πολύ μεγάλο. Περιμένουν να δουν ποιοι είναι αυτοί που θα καθίσουν στο πηδάλιο του σωματείου. Εκείνο που ενδιαφέρει άμεσα, είναι το αν θα καταφέρει η ομάδα να διανύσει τη χρονιά με όσον το δυνατό λιγότερες επιπτώσεις, από τα οικονομικά προβλήματα, που τόσο τη βασάνισαν πέρυσι και βέβαια δεν είναι άσχετα με το γεγονός ότι η ομάδα, τέθηκε νωρίς εκτός τίτλου.

Πέρυσι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με επιτυχία λόγω της πρωτοφανούς κινητοποίησης του κόσμου, που σε μια εκστρατεία ιδανικής συσπείρωσης, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, έσωσε την ομάδα του από τα χειρότερα. Αυτό όμως το φαινόμενο, δεν αναμένεται να επαναληφθεί φέτος για ευνόητους λόγους.Τα χρέη ανεβαίνουν στα 14 εκατομμύρια. Το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται. Το άμεσο πρόβλημα όμως είναι άλλο. Η ρευστότητα. Που χρειάζεται για να λειτουργεί η ομάδα. Με βάση τις ενδείξεις, η Ομόνοια θα είναι συνεπής με τα κριτήρια Σεπτεμβρίου. Από κει και πέρα όμως τι γίνεται; Κι είναι εδώ το μεγάλο πρόβλημα για τη νέα διοίκηση.

Το πώς θα διατηρήσει την ομάδα σε κατάσταση ρευστότητας. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, ο πρόεδρος της Ομόνοιας Στέλιος Μυλωνάς είπε ότι θα θέσει ως εισήγηση όπως τα μέλη του νέου ΔΣ, υποχρεούνται να συνάπτουν δάνεια. Αυτό όμως που ως εισήγηση, φαντάζει λογικό, δεν είναι λύση. Γιατί, απλώς θα επιβαρύνονται οικονομικά,κάποιοι άνθρωποι χωρίς οικονομική επιφάνεια, σε μια εποχή πολύ δύσκολη.

Η ρευστότητα στην Ομόνοια, εξασφαλίζεται μόνο αν το οικονομικό βάρος διανεμηθεί σε μια ομάδα ατόμων, που διαθέτουν οικονομική επιφάνεια. Κανείς από μόνος του, δεν είναι σε θέση να το αναλάβει. Γιατί μιλάμε για μερικά εκατομμύρια. Το θέμα είναι, αν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να το κάνουν.

Υπάρχουν μέχρι στιγμής τρεις υποψηφιότητες. Αυτή του Νίκου Χαραλάμπους, που σχηματίζει το δικό του συνδυασμό (σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχει προχωρήσει αρκετά), αυτή του Βαγγέλη Γένη και του ανεξάρτητου υποψήφιου Νίκου Βαλανίδη. Έχουν επίσης ακουστεί τα ονόματα των Πόλυ Μαλλούππα και Λουκή Ιωακείμ. Το σκηνικό είναι υπό διαμόρφωση.

Το περασμένο Σαββάτο, ο Τόνι Σαβέφσκι μιλώντας για τον αγώνα ΑΕΚ-Ομόνοια, αναφερόμενος στην ΑΕΚ, είπε και το εξής: «Άλλο η ιστορία της και άλλο η πραγματικότητα». Η ιστορία της Ομόνοιας και το (μεθ’αποδείξεων), μεγαλείο του πράσινου λαού, αποτελούν τη συνήθη συνθηματολογία αυτών που θέλουν να διοικήσουν το σωματείο. Αυτά τα έχουμε ακούσει πολλάκις. Εκείνο που απαιτείται από τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν τις θέσεις στο νέο ΔΣ, είναι η ικανότητα αντιμετώπισης των οικονομικών πραγματικοτήτων. Που δεν έχουν σχέση με την ιστορία. Όσο για τον υπέροχο λαό, όσο και να το θέλει, αυτήν τη φορά, δεν μπορεί…