Home TOP NEWS Ο αδιαπραγμάτευτος στόχος και η πρώτη ευκαιρία

Ο αδιαπραγμάτευτος στόχος και η πρώτη ευκαιρία

ag6-omonoia-apollon-kazamias (54)


Η προκριματική σειρά για το Euro 2016 ολοκληρώθηκε, από σήμερα ξεκινούν οι επιστροφές των διεθνών στο «Ηλίας Πούλλος» και ο Κώστας Καϊάφας θα αρχίζει να καταστρώνει το πλάνο νίκης. Το διπλό για την ΟΜΟΝΟΙΑ μέσα στο «Αμμόχωστος», απέναντι στον Ερμή, είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος. Οι «πράσινοι» θα πάνε στη Λάρνακα ευρισκόμενοι με την πλάτη στον τοίχο, αφού οι απώλειες των πρώτων τριών αγωνιστικών του πρωταθλήματος (με Εθνικό και Δόξα) δεν τους επιτρέπουν να χάσουν άλλους βαθμούς κόντρα σε «μικρομεσαίες» ομάδες. Νέες βαθμολογικές απώλειες -πολύ πιθανόν- θα φέρουν το «τριφύλλι» μέχρι και στο -10 από την κορυφή, αλλά και σε τέτοια ψυχολογική θέση που δύσκολα θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι στη συνέχεια.

Του Αντρέα Βιολάρη, sigmalive.com/sports

Ο αγώνας της Κυριακής είναι κάτι σαν τελικός. Όπως τελικός θα είναι σχεδόν κάθε επόμενο παιχνίδι, τουλάχιστον μέχρι να καταφέρουν οι «πράσινοι» να μαζέψουν τη βαθμολογική διαφορά από τις ομάδες που προπορεύονται. Και επειδή Αποελ και ΑΕΚ, που βρίσκονται στην πρώτη θέση, απέδειξαν πως κόντρα σε μικρομεσαίες ομάδες βρίσκουν τον τρόπο να πάρουν το ζητούμενο, το πιθανότερο είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει την ευκαιρία να ψαλιδίσει τη βαθμολογική διαφορά από την κορυφή στα ντέρμπι με τις δύο ομάδες. Τα δύο παιχνίδια με ΑΕΚ και Αποελ είναι μάλιστα συνεχόμενα, στην 9η και 10η αγωνιστική αντίστοιχα. Πριν ανοίξει αυτός ο μίνι-κύκλος ντέρμπι για το «τριφύλλι», θα προηγηθεί ο αγώνας με την Πάφο στο ΓΣΠ και η επικείμενη αναμέτρηση στο «Αμμόχωστος» κόντρα στον Ερμή.

Ξεκάθαρος και αδιαπραγμάτευτος λοιπόν ο στόχος των έξι βαθμών για την ΟΜΟΝΟΙΑ στις επόμενες δύο αγωνιστικές, ούτως ώστε να πάει στα ντέρμπι με τους πρωτοπόρους με σκοπό να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή και να δει με άλλο, πιο αισιόδοξο, μάτι τη συνέχεια. Να αναφέρουμε πως πριν από το ντέρμπι με την ΟΜΟΝΟΙΑ η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τις Σαλαμίνα (εντός) και Εθνικό (εκτός), ενώ για τον Αποελ πριν από το ντέρμπι «αιωνίων» θα προηγηθούν οι αγώνες με ΑΕΛ (εντός), Σαλαμίνα (εκτός) και Εθνικό (εντός).

Με άλλα λόγια, εάν οι «πράσινοι» καταφέρουν να κάνουν το «4 στα 4» στις επόμενες ισάριθμες αγωνιστικές, τότε η διαφορά από τις δύο ομάδες θα μειωθεί τουλάχιστον στους 4 βαθμούς, ίσως και από την κορυφή βαθμολογίας, ανάλογα του τι θα κάνουν Ανόρθωση και Απόλλωνας, οι οποίοι κοντράρονται αυτή την εβδομάδα στο Τσίρειο.

Στην παρούσα φάση όμως, δεν παίρνει τον Κώστα Καϊάφα και τους παίκτες του να βλέπουν τόσο μακριά. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο βαθμολογικός πίνακας μετά από έξι αγωνιστικές, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να βλέπουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να το προσεγγίζουν σαν τελικό και να προσπαθήσουν να πάρουν το απόλυτο.

Με νέα πρόσωπα

Σε σχέση με το πλάνο του Κώστα Καϊάφα για το κυριακάτικο παιχνίδι στο «Αμμόχωστος», αναμένεται να είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το οποία ενδεχομένως να διαφοροποιηθούν ανάλογα από τον βαθμό ετοιμότητας κάποιων ποδοσφαιριστών αλλά και την κατάσταση στην οποία θα επιστρέψουν οι διεθνείς, ο Γκουλόν διεκδικεί με αξιώσεις φανέλα βασικού, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Σε αυτή την περίπτωση, το πιθανότερο είναι πως θα μείνει εκτός ενδεκάδας ο Μπεμπέ, ο οποίος προέρχεται από το χειρότερό του φετινό παιχνίδι. Η δεύτερη αλλαγή θα γίνει στα φτερά της επίθεσης, εκτός και αν ο Μπαντιμπάνγκα είναι έτοιμος να διατηρήσει τη θέση του στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Αυτή τη στιγμή η παρουσία του είναι αμφίβολη και οι πιθανότητες περίπου μοιρασμένες.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Χριστοφή δεν είναι ακόμα σε θέση να πάρει φανέλα βασικού και στην καλύτερη περίπτωση θα είναι στον πάγκο. Πιο έτοιμος αυτή την εβδομάδα είναι και ο Ρενάτο Μαργκάσα, και για αυτόν όμως θα είναι έκπληξη να τον δούμε στο αρχικό σχήμα.

– See more at: http://www.sigmalive.com/sports/team/omonoia/275252/omonoia-o-adiapragmateftos-stoxos-kai-i-proti-efkairia#sthash.0m6hvg9O.dpuf