Home TOP NEWS Περί απαιτήσεων ο λόγος

Περί απαιτήσεων ο λόγος

ag12-omonoia-enp-b-111 (26)


“Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν που βρίσκονται”, είπε ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου λίγη ώρα μετά το ματς και συμφωνούμε πως η αγωνιστική διάθεση ορισμένων (όχι όλων) το δικαιολογούσε. Αργότερα ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς τόνισε πως θέλει παίκτες μαχητές, δεν ήθελε να το πει ευθέως γιατί είναι καινούριος στην ομάδα, αλλά λίγο πολύ αυτό που εννοούσε είναι πως δεν αντιλαμβάνονται όλοι τις απαιτήσεις. Πώς να τις αντιληφθούν ρωτάμε εμείς; Και το ερώτημα προφανώς δεν απευθύνεται στο Σέρβο που ήρθε πριν δυο εβδομάδες.

Τα τελευταία δυο χρόνια, οι παίκτες έχουν ακούσει ΜΗΔΕΝ φορές πως θέλουμε το πρωτάθλημα, από την εφορία, από τη διοίκηση, από κάποιον προϊστάμενο τους τελοσπάντων. Τα τελευταία δυο χρόνια οι παίκτες ακούνε πως πρωτάθλημα είναι η οικονομική σωτηρία. Κάποιες φορές κερδίζουν, κάποιες χάνουν, πάνε στους συλλόγους για να μαζέψουμε λεφτά, περνάμε τα κριτήρια. Άρα στο μυαλό τους, μια χαρά γίνεται η δουλειά…

Έχουμε γράψει επανειλημμένα πως ο πήχης πρέπει να μπαίνει ψηλά και πρέπει να γίνεται ξεκάθαρο πως ισοπαλίες σαν τη σημερινή είναι μη αποδεκτές. Έχουμε γράψει επανειλημμένα πως όταν οι αγωνιστικοί σου στόχοι είναι γενικοί και αόριστοι, δεν μπορείς να απαιτείς από τους παίκτες να κερδίζουν κάθε εβδομάδα. Ναι, υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει στο οικονομικό κομμάτι, ναι οι παίκτες έχουν και κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες να διαχειριστούν, ναι είναι και η οικονομική σωτηρία ένα από τα στοιχήματα που επιβάλλεται να κερδηθούν. Η σωστή νοοτροπία όμως δεν εμπεδώνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά με συστηματική δουλειά και πάνω από όλα με αυτοπεποίθηση με πνεύμα νικητή. Ο Μιλόγεβιτς είναι νέος και ευτυχώς έχει στο μυαλό του μια ΟΜΟΝΟΙΑ μεγάλη. Σε αυτήν να επιμένει, ότι κι αν ακούει από αλλού.