Home TOP NEWS Ευτυχώς η ομάδα δεν παρασύρεται από το συναίσθημα του κόσμου

Ευτυχώς η ομάδα δεν παρασύρεται από το συναίσθημα του κόσμου


Ήρθε απλά μία δύσκολη στιγμή, μη αναμενόμενη, είχαμε γράψει χθες. Η αλήθεια είναι όμως πως ήρθαν κι άλλες δύσκολες στιγμές μη αναμενόμενες φέτος, ωστόσο αυτή της περασμένης Κυριακής θεωρήσαμε ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολη στη διαχείριση της από τις προηγούμενες.

Είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο κρίναμε πως οι τοποθετήσεις αμέσως μετά τον αγώνα είχαν μέσα… χαρακτήρα. Ο κόσμος έφυγε απορημένος και με ένα «γιατί», ίσως και με δόση απογοήτευσης, όμως η ομάδα δεν εμφάνισε σημάδια πανικού. Δείχνουν να ξέρουν όλοι ποιες είναι οι δυνάμεις τους και δεν φοβούνται.

Ο Μπεργκ παρουσιάστηκε μετά τον αγώνα «εκνευριστικά» ήρεμος, ο Λανγκ μετά την ήττα ανέφερε ξεκάθαρα ότι η ομάδα πάει για τίτλο, η διοίκηση μέτρησε τα λόγια της και δείχνει να έχει εμπιστοσύνη στην δουλειά που γίνεται.

Ο στόχος που τέθηκε φέτος ήταν ξεκάθαρος… η ομάδα θέλει έξοδο στην Ευρώπη. Ακόμα και αυτό φαινόταν στην αρχή πολύ δύσκολο για την ΟΜΟΝΟΙΑ, έτσι όπως ερχόταν από μία χρονιά απίστευτα κακή, να καταφέρει να ξεπεράσει έναν εκ των Αποέλ, Απόλλωνα και ΑΕΚ για να πλασαριστεί έστω τρίτη και να εξασφαλίσει Ευρωπαϊκό εισιτήριο, πόσο μάλλον όταν θα έπρεπε συνάμα να ανταγωνιστεί Ανόρθωση και ΑΕΛ οι οποίες επίσης θέτουν πάντα ψηλούς στόχους.  Ακόμη και η 4η θέση η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει στην Ευρώπη, σε έναν τέτοιο ανταγωνισμό φάνταζε για την ΟΜΟΝΟΙΑ πολύ δύσκολο να την κατακτήσει.

Κι όμως σήμερα, όλοι μας θεωρώ οι ΟΜΟΝΟΙΑτες, δεν διαπραγματευόμαστε το αν η ομάδα είναι διεκδικήτρια για τον τίτλο. «Φέρτε το πρωτάθλημα στον πράσινο λαό» φωνάζουμε με πλήρη συναίσθηση του τι λέμε. Το φωνάζουμε και γεμίζει η ψυχή μας. Καλά κάνουμε, αυτό προστάζει η ιστορία και το εκτόπισμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, είναι η ίδια η ομάδα που το προκαλεί. Ίσως όμως αυτό που άθελα γίνεται είναι να φορτώνουμε με άγχος τον ίδιο μας τον εαυτό.

Βαθμολογικά τίποτα δεν έχει κριθεί και ευτυχώς που η ομάδα δεν παρασύρεται από τα συναισθήματα του κόσμου. Η εξαιρετικά σοβαρή δουλειά που γίνεται, χωρίς μεγάλα λόγια, είναι το κλειδί προς την επιτυχία. Θυμίζω ότι κλήθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ να διαχειριστεί φέτος κακές στιγμές και το έκανε καλά.

Έχουμε την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει να κλειδώσει για την ΟΜΟΝΟΙΑ η έξοδος στην Ευρώπη. Το ελκυστικό ποδόσφαιρο που βλέπουμε, είναι ακόμα υπό ανάπτυξη. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μία ομάδα η οποία, αγωνιστικά, μόνο προς τα πάνω μπορεί να κοιτάξει. Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές που την αποτελούν, θεωρούνται κορυφαίοι στο πρωτάθλημα μας, ενώ όσο περνάει ο καιρός δένουν ολοένα και περισσότερο. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η ομάδα που δημιουργήθηκε μπορεί να κτυπήσει όλα τα παιχνίδια που έρχονται.

Μπαίνουμε στην κρισιμότερη φάση της σεζόν και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι σήμερα εντός στόχου και έχει τις πιθανότητες με το μέρος της για να τον κατακτήσει.

Όταν με το καλό εξασφαλιστεί η Ευρώπη, θα δούμε που βρισκόμαστε και πόσο απομένει για το τέλος του πρωταθλήματος. Κανένας άλλωστε δεν θα αρνηθεί την κορυφή αν τελικά είμαστε αυτοί που την δικαιούνται.