Home TOP NEWS Επεξεργάζεται τα δεδομένα η ΟΥΕΦΑ, αποφασίζει και ενημερώνει…

Επεξεργάζεται τα δεδομένα η ΟΥΕΦΑ, αποφασίζει και ενημερώνει…


Είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή αν θα συνεχιστούν τα εγχώρια πρωταθλήματα στην Ευρώπη και αν θα καταφέρει η Ουέφα να ολοκληρώσει τις δύο μεγάλες διοργανώσεις της, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.

Η πληροφόρηση πάντως αναφέρει ότι στην αυριανή τηλεδιάσκεψη η ΟΥΕΦΑ θα ενημερώσει καταρχάς για την αναβολή του Γιούρο, θα αποφασίσει πως θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν οι διασυλλογικές διοργανώσεις (Τσάμπιονς Λιγκ – Γιουρόπα Λιγκ) ενώ θα δώσει και οδηγίες και στις ομοσπονδίες μέλη της για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούν την κατάσταση.

Σίγουρα πρόθεση όλων είναι να ολοκληρωθούν τόσο τα πρωταθλήματα αλλά και τα κύπελλα Ευρώπης ωστόσο η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή.

Σε ότι αφορά στα του πρωταθλήματος μας, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επαναρχίσει η σεζόν για να παιχτούν οι τελευταίες 9 αγωνιστικές στο τέλος Απριλίου. Οπότε θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι είναι αδύνατον να τελειώσει η σεζόν εντός Μαϊου.

Το καλεντάρι πάντως της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έτσι όπως είναι διαμορφωμένο αυτή τη στιγμή αναφέρει ότι στις 9 Ιουνίου θα γίνουν οι πρώτες κληρώσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα γίνει η κλήρωση του 1ου και του 2ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ.

Αν η Ουέφα αποφασίσει να μεταθέσει τις ημερομηνίες των κληρώσεων αλλά και της έναρξης των πρώτων αγώνων των διοργανώσεων της αυτό δημιουργεί προβλήματα σε ότι αφορά τόσο στον προγραμματισμό της για την επόμενη περίοδο και κυρίως στον προγραμματισμό των ίδιων των ομάδων σε ότι αφορά στα της προετοιμασίας τους αλλά και στα μεταγραφικά.

Η κατάσταση κάθε άλλο παρά απλή θα πρέπει να θεωρηθεί. Είναι δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή στα γραφεία της Ουέφα μελετούνται όλα τα ενδεχόμενα και τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή τη στιγμή, η απλούστερη λύση θα ήταν η διακοπή των πρωταθλημάτων. Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν θέλει ούτε και επιδιώκει έτσι οι αρμόδιοι είναι αυτοί που επεξεργάζονται εδώ και μέρες όλα τα δεδομένα για να αποφασίσουν και να ενημερώσουν.