Home TOP NEWS Ο Παπασταύρου δίνει ρεσιτάλ του σωστού παράγοντα

Ο Παπασταύρου δίνει ρεσιτάλ του σωστού παράγοντα


Μέσα στο γενικό παραλήρημα της εποχής ο Σταύρος Παπασταύρου δίνει ρεσιτάλ του σωστού ποδοσφαιρικού παράγοντα. Το «Αμερικανάκι», που δεν ήξερε από ποδόσφαιρο, όπως κάποιοι έλεγαν όταν αναλάμβανε τα ηνία της Ομόνοιας πριν από δύο χρόνια, έγινε πρότυπο προέδρου μιας μεγάλης ομάδας. Είναι ένας άνθρωπος έξυπνος, σοβαρός, χαμηλών τόνων, αλλά και δυναμικός όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, ο οποίος μπήκε σε αχαρτογράφητα νερά και εξελίχθηκε σε ιδανικό καραβοκύρη.

Αυτό φάνηκε με την όλη στάση του στην κρίση που προκάλεσε στο ποδόσφαιρο ο κορονοϊός. Την ώρα που όλοι σχεδόν οι ομόλογοι του έκαναν… παρέλαση στα ΜΜΕ και έλεγαν ό,τι τους ερχόταν στο κεφάλι για να κερδίσουν εντυπώσεις ο Σταύρος Παπασταύρου μιλούσε μόνο στις τηλεδιασκέψεις της ΚΟΠ. Εκεί, δηλαδή, που έπρεπε και μάλιστα έχοντας πλήρη επίγνωση του μεγέθους που εκπροσωπούσε.

Το απέδειξε, επίσης, στις φουρτούνες που συνόδευσαν τον πρώτο χρόνο της θητείας, με τους χειρισμούς και την όλη στάση του. Πριν από ένα χρόνο ο πρόεδρος της Ομόνοιας δεν κρύφτηκε πίσω από το μικρό του δαχτυλάκι. Τουναντίον, έκανε την αυτοκριτική του χωρίς να αποπροσανατολιστεί από τον στόχο που έθεσε για να επαναφέρει την ομάδα σε πρωταγωνιστική τροχιά. Παραδέχθηκε δημόσια τα λάθη του και απέδειξε πως έμαθε από αυτά. Όχι μόνο δεν τα επανέλαβε, αλλά έκανε όλα όσα έπρεπε για να δημιουργήσει προϋποθέσεις επίτευξης των στόχων της Ομόνοιας.

Η επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων σε καίρια πόστα είχε ως φυσιολογικό επακόλουθο την στελέχωση της ομάδας με ποδοσφαιριστές ικανούς να την επαναφέρουν στην κορυφή. Και αφού όλα πήραν τον δρόμο τους ο Σταύρος Παπασταύρου περιορίστηκε στα αυτονόητα για να δουλεύει το ποδοσφαιρικό τμήμα σαν ελβετικό ρολόι. Ο καθένας είχε συγκεκριμένο ρόλο και ο πρόεδρος περιοριζόταν στον δικό του, που ήταν απλώς η διασφάλιση του υγιούς κλίματος στην ομάδα ούτως ώστε όλοι να παραμείνουν αφοσιωμένοι στη δουλειά τους. Και τώρα έχει κάθε λόγο να προσδοκά σε ακόμα πιο μεγάλες επιτυχίες και να το δηλώνει ορθά κοφτά. Η τοποθέτησή του σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη βδομάδα στην Cablenet είναι ενδεικτική: «Ήταν μια πολιτική να μην μιλούμε φέτος για τον τίτλο. Προτιμήσαμε να μην το λέμε και να το δείξουμε στο γήπεδο… Για του χρόνου το λέμε πως πάμε μόνο για το πρωτάθλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ μας, γιατί να μην το λέει; Από τη στιγμή που όντας υποτίθεται «άσχετος» έβαλε… γυαλιά σε όλους τους άλλους σκεφτείτε τι έχει να γίνει τώρα που μπήκε στο νόημα.

Γιώργος Χατζηαντώνης – dialogos.com.cy