Home TOP NEWS Κούσουλος: «Αξίζαμε 100 τοις εκατό την πρωτιά…»

Κούσουλος: «Αξίζαμε 100 τοις εκατό την πρωτιά…»


O 24χρόνος μεσοαμυντικός της ομάδας μας, Γιάννης Κούσουλος παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα SPORTDAY και στην δημοσιογράφο, Στέλλα Σωκράτους.

Ο Κούσουλος μίλησε για το πρωτάθλημα το οποίο επηρεάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, για την πρόκληση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, γενικά για την επιτυχημένη φετινή σεζόν της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά και για τον ίδιο.

Ολόκληρη συνέντευξη του:

Ολοκληρώθηκε μια δύσκολη σεζόν, με διακοπή του πρωταθλήματος και την Ομόνοια να βρίσκεται στην πρώτη θέση και να παίρνει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ποια είναι τα συναισθήματα μετά από αυτή την εξέλιξη;

«Για μας είναι μεγάλη χαρά, υλοποιήσαμε τους στόχους μας, είμαστε χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα προσπαθήσουμε να ετοιμαστούμε όσο καλύτερά γίνεται και να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται»

Έγινε μεγάλη συζήτηση για την πρωτιά. Θεωρείς ότι δίκαια η Ομόνοια πήρε αυτή την θέση και τα οφέλη που προσφέρει;

«Το πιστεύω 100% γιατί από την αρχή της σεζόν δείξαμε πόσο καλή ομάδα είμαστε και ότι μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση. 100% το αξίζαμε»

Αρχίσατε με στόχο την τετράδα, αλλά κάνατε μια εξαιρετική πορεία, εντυπωσιακή για μια νέα ομάδα. Το πιστεύατε και για τον τίτλο, γιατί η Ομόνοια φάνηκε ικανή να διεκδικήσει και τα δυο τρόπαια, αν δεν υπήρχε η διακοπή…

«Από την προετοιμασία ναι μεν είχαμε πολλούς νέους παίκτες, αλλά «δεθήκαμε» πολύ γρήγορα και αυτό ήταν στα υπέρ μας, στη συνέχεια κάναμε μια εξαιρετική σεζόν, ήμασταν κοντά και στους δυο στόχους μας και ήταν βέβαιο ότι θα παλεύαμε και για τους δυο τίτλους».

Συζητούσατε στα αποδυτήρια για τον τίτλο, γιατί δημόσια δεν γινόταν τέτοια τοποθέτηση…

«Να πω ναι, το συζητούσαμε, στην αρχή στόχος ήταν να βγούμε στην Ευρώπη, αλλά στη συνέχεια προς τα τέλη της χρονιάς, μέσα στον Δεκέμβριο, το λέγαμε και το πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Να πω ότι μετά που σταμάτησε το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας, είχαμε δουλέψει πολύ επαγγελματικά. Καθημερινά κάναμε προπόνηση για να είμαστε έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης, οπόταν αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, θα ήμασταν έτοιμοι για αντιμετωπίσουμε τις οποιεσδήποτε προκλήσεις»

Ποιο ήταν το μυστικό της φετινής Ομόνοιας, μιας ομάδας που κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να «δεθεί» και να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο; Περιμένατε να έχει αυτή την πορεία;

«Στόχος μας ήταν από την αρχή να «δεθούμε» όσο πιο γρήγορα γίνεται, ήμασταν μια οικογένεια στα αποδυτήρια. Προσπαθήσαμε με το σύστημα του προπονητή να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και τα καταφέραμε».

Πέραν από το οικογενειακό κλίμα, έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι έβαλε αρκετή ποιότητα φέτος στο ρόστερ της η Ομόνοια;

«Ναι οι περισσότεροι που ήρθαν βοήθησαν πάρα πολύ ανέβασαν επίπεδο την ομάδα»

Πλέον προβάλει μια μεγάλη πρόκληση το Τσάμπιονς Λιγκ, με την ομάδα να επιστρέφει στην Ευρώπη. Θα μπορέσει να τα καταφέρει η Ομόνοια να διακριθεί;

«Πιστεύω πως ναι στόχος μας είναι αυτός, θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και το πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Ερχόμενος στην Ομόνοια, ήταν από τις στιγμές που περίμενες, να αγωνιστείς δηλαδή στην Ευρώπη και μάλιστα στο Τσάμπιονς Λιγκ…

«Αυτός ήταν ο στόχος μου από μικρός, να θέτω στόχους ψηλούς και να προσπαθώ να τους υλοποιώ. Ήμουν στη Νέα Σαλαμίνα, έθεσα στόχο να πάω σε πιο μεγάλη ομάδα, ήρθα στην Ομόνοια νιώθω καλά και στόχος ήταν να βγούμε στην Ευρώπη και να αγωνιστώ σε πολύ ψηλό επίπεδο. Τα έχουμε καταφέρει».

Πως θα χαρακτήριζες τη φετινή χρονιά, σε σχέση με τη δική σου παρουσία;

«Δεν ήταν μια γεμάτη χρονιά, προσπάθησα όσες φορές κλήθηκα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, τα καταφέραμε».

Είναι σημαντικό για σένα που δεν τα έβαλες κάτω και όταν σε χρειάστηκε ο προπονητής έδειξες απόλυτα έτοιμος και βοήθησες σημαντικά…

«Ποτέ μου δεν θα τα παρατήσω, πάντα θα προσπαθώ να δουλεύω για το καλύτερο και να βελτιώνομαι, προσπαθούσα μέσα από τις προπονήσεις να δουλεύω περισσότερο, έκανα έξτρα προπονήσεις, ώστε να ήμουν έτοιμος αν με χρειαζόταν ο προπονητής για να μπορώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Πας για τρίτη σεζόν στην Ομόνοια, πως τα περίμενες και πως τα βρήκες τα πράγματα;

«Όταν ήρθα στην Ομόνοια από τη Νέα Σαλαμίνα, ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα, ήταν η στιγμή για να το κάνω αυτό και ότι μπορώ να αγωνιστώ στην Ομόνοια, ήταν ένας στόχος μου να πάω σε πιο μεγάλη ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστεί κανείς στην Ομόνοια, υπάρχει πίεση, είναι ο κόσμος, αλλά ξέρω τον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω, γι’ αυτό και ήρθα εδώ, γιατί μπορώ να πετύχω, γι’ αυτό έκανα αυτό το βήμα».

Τελειώνει το συμβόλαιο σου; Υπάρχει στα πλάνα σου και το εξωτερικό;

«Το συμβόλαιο που υπέγραψα ήταν για τέσσερα χρόνια, οπόταν έχω ακόμη δύο. Έχω στο μυαλό μου το εξωτερικό, είναι ένας από τους στόχους μου, μέσα από πολλή και σκληρή δουλειά μπορώ να τα καταφέρω».

Τρία γκολ φέτος με την Ομόνοια, τα πρώτα στην ομάδα…

«Είμαι χαρούμενος ήταν τα πρώτα μου γκολ, μου έδωσαν καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση γιατί ερχόμουν από μια φάση δύσκολη, μετά ακολούθησαν καλύτερες εμφανίσεις».

Πέρσι σε ένα ματς με την ΑΕΛ είχες πάρει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού;

«Ήταν πολύ τιμητικό δεν είναι εύκολο να είσαι ο αρχηγός στην Ομόνοια, μια ομάδα με πολύ κόσμο, με μεγάλη ιστορία, με ψηλές απαιτήσεις και χαίρομαι γι’ αυτό που ήμουν αρχηγός στην Ομόνοια»

Έχεις παίξει ως κεντρικός αμυντικός, ως αμυντικός μέσος και ως δεξί μπακ. Ποια θέση προτιμάς;

«Πιστεύω στο κέντρο είναι η καλύτερη θέση για μένα, αν με ρωτούσατε πέρσι θα έλεγα στόπερ, γιατί όλα τα παιγνίδια εκεί τα έκανα. Αλλά θεωρώ ότι η καλύτερη μου θέση είναι στο κέντρο. Τις καλύτερες εμφανίσεις τις έκανα αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή».

Έχεις να συναγωνιστείς όμως εκεί δυο πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, τον Γκόμεθ και τον Γκόμες:

«Ναι είναι αλήθεια και χαίρομαι γι’ αυτό. Είναι δύο παίκτες πολύ καλοί με εμπειρία και θα με βοηθήσουν είναι σημαντικό είναι πιο δύσκολο είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός, αλλά μπορώ να ανταπεξέλθω και να αντιμετωπίσω τον οποιονδήποτε»

Πως θα χαρακτήριζες και ποια είναι η σχέση σου με τον Χένινγκ Μπεργκ;

«Έχουμε μια πολύ καλή σχέση, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές, είναι ένας προπονητής που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Δώσαμε έμφαση στο επιθετικό κομμάτι, παίζουμε πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο, αν και έχουμε και την καλύτερη άμυνα. Δίνει μεγάλη σημασία στην τακτική».

Ποιον παίκτη ξεχώρισες φέτος στο πρωτάθλημα και γιατί;

«Ο Έρικ Μποτεάκ μαζί με τον Ακιντόλα βοήθησαν πολύ την ομάδα, τους ξεχώρισα. Ο Έρικ έκανε εξαιρετική χρονιά βοηθά πάρα πολύ και αμυντικά και επιθετικά, βοηθά πολύ και τους νεαρούς, είμαστε οικογένεια, όλοι βοηθάνε τους άλλους και αυτό μας βοήθησε σημαντικά για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ποια είναι η άποψη σου για τους νεαρούς της Ομόνοιας;

«Έχουμε 5-6 παιδιά νεαρούς 18-19 χρόνων με πολλή δουλειά μπορούν να αγωνιστούν και στην πρώτη ομάδα και να πάνε και στο εξωτερικό, τους πιστεύουν πολύ στην Ομόνοια και μπορούν να πετύχουν και να φθάσουν ψηλά».

Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχες ως τώρα;

«Ήταν σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, κόντρα στο Βέλγιο και την Ρωσία. Αγωνίζονται παίκτες τοπ επιπέδου, αλλά απόλαυσα αυτά τα παιγνίδια παίζεις με απίστευτους παίκτες. Στην Κύπρο ο Απόλλωνας και το ΑΠΟΕΛ ήταν από τις πιο δύσκολες ομάδες που αγωνιστήκαμε».  
Μήνυμα στον κόσμο της Ομόνοιας…

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που δώσαμε στον κόσμο χαρά αυτός ήταν ο στόχος μας να φέρουμε τον κόσμο πίσω γιατί ξέρουμε πόση δύναμη μπορεί να μας δώσει, θα προσπαθήσουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται και στην Ευρώπη και στην Κύπρο, τους θέλουμε διπλα μας. Στα πλέϊ-οφ αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα θα είχαμε 15 χιλιάδες και παραπάνω ακόμη σε κάθε ματς. Είναι πολύ μεγάλη η βοήθεια τους…»

*Στη δεύτερη του σεζόν στην Ομόνοια, ο Γιάννης Κούσουλος κατέγραψε 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (6 ως βασικός), πέτυχε ένα γκολ και έδωσε μια ασίστ. Επίσης μέτρησε 4 συμμετοχές στο κύπελλο και σημείωσε 2 γκολ!

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Κεφάλαιο Εθνική Κύπρου. Ο κ. Ραν Μπεν Σιμόν σε εμπιστευόταν πολύ, σε χρησιμοποιούσε, είχες πολύ καλές παρουσίες και 4 γκολ…

«Με βοήθησε πολύ και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήθελα να παίξω με την Εθνική, πάντα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, για την Εθνική αλλά και για την ομάδα μου την Ομόνοια, θέλω να δίνω πάντα το καλύτερο».

Είχε γραφτεί μέσα στον Ιανουάριο, ότι υπήρξε ενδιαφέρον από την Άσντοντ, έγινε όντως πρόταση σε σένα από τον κ. Σιμόν;

«Ναι είχα μια πρόταση, αλλά αποφάσισα ότι θέλω να μείνω στην Ομόνοια, ξέρω τον εαυτό μου και τι μπορώ να δώσω, ξέρω τις δυνατότητες μου κι ότι μπορούσα να αγωνιστώ εδώ και να διεκδικήσω ξανά θέση στην ενδεκάδα, κάτι που στο τέλος κατάφερα».

«Κύριος ο Σταύρος Παπασταύρου»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Γιάννης Κούσουλος  για τον πρόεδρο της Ομόνοιας Σταύρο Παπασταύρου, τον οποίο μπορεί να μην έχουν την ευκαιρία να βλέπουν συχνά από κοντά, αλλά υπάρχει μεγάλος σεβασμός προς το πρόσωπο του:

«Θα τον χαρακτηρίσω ως Κύριο. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος βοηθά πολύ με τον τρόπο του, είναι εξαιρετικός, δεν τον βλέπουμε πολύ συχνά αλλά, βοηθά πάρα πολύ, έχουμε μια πολύ καλή σχέση μαζί του, υπάρχει σεβασμός».