Home TOP NEWS Χάρης Σαββίδης: “Τα όσα κατέθεσε ο Σταύρος Παπασταύρου κρίνονται ως πάρα πολύ...

Χάρης Σαββίδης: “Τα όσα κατέθεσε ο Σταύρος Παπασταύρου κρίνονται ως πάρα πολύ σοβαρά”


Το μέλος της επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού Χάρης Σαββίδης μίλησε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή “κάνε παιχνίδι” του ΣΠΟΡ FM (95.0) και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Σταύρου Παπασταύρου.

Οι δηλώσεις:

Για τη χθεσινή συνάντηση που έγινε με τον Ευγένιο Χαμπουλά: «Προσήλθε με πρωτοβουλία δικιά του. Συζητήσαμε και ολοκληρώθηκε η κατάθεση του. Υπήρξε ένα εκατέρωθεν ξεκαθάρισμα των διαδικασιών σε ότι αφορά το κομμάτι των ερευνών».

Για τη πραγματοποίηση δημοσιογραφικής διάσκεψης: «Προγραμματίζουμε να γίνει μια δημοσιογραφική διάσκεψη έτσι ώστε να εξηγηθούν ακριβώς ο ρόλος της επιτροπής ποιος είναι και ο τρόπος με τον οποίο εργάζεται και σίγουρα η βοήθεια που προσβλέπουμε να λάβουμε σε όλους θέλουν την πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο».

Για το ρόλο της επιτροπής: «Η επιτροπή έχει αρμοδιότητα και εξουσία να διερευνά αδικήματα που έχουν να κάνουν με χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων, με δωροδοκία, με διενέργεια στοιχηματικών δραστηριοτήτων από αθλητικούς παράγοντες και με το ασυμβίβαστο. Όλες οι ενέργειες που γίνονται είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό είναι το πλαίσιο ερευνών και το τι διερευνούμε ως επιτροπή».

Για την έρευνα για το Ανόρθωση-Απόλλων: «Έχουν κληθεί όλοι και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος αυτής της βδομάδας η λήψη των καταθέσεων».

Για το πόρισμα που ετοίμασε η επιτροπή: «Είναι το πρώτο πόρισμα από μια σειρά ερευνών οι οποίες τρέχουν. Εναπόκειται τώρα στη γενική εισαγγελία και στις διωκτικές αρχές για τα περαιτέρω βήματα. Αυτό το πόρισμα δεν αφορά το Ανόρθωση-Απόλλων. Δεν μπορώ να πω για ποια υπόθεση είναι το συγκεκριμένο πόρισμα. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εισέλθω στο ανακριτικό έργο που πιθανό να αναλάβει από εδώ και πέρα η Αστυνομία».

Για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο: «Το κομμάτι της διαφθοράς είναι τεράστιο και αγγίζει πάρα πολλά επίπεδα. Έχουμε αποφασίσει να ενεργοποιηθούμε και να τρέχουν παράλληλα έρευνες για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων. Όλοι το παραδέχονται ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα διαφθοράς. Το ζήτημα είναι να βρούμε που είναι οι εστίες της διαφθοράς. Χωρίς να διερευνούνται υποθέσεις, είναι αδύνατο να εντοπίσουμε αυτές τις εστίες και να ληφθούν αυτά τα μέτρα για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της διαφθοράς».

Για τις καταγγελίες Παπασταύρου: «Με τον κ. Παπασταύρου έχουμε ολοκληρώσει με το κομμάτι της κατάθεσης του εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τα όσα κατέθεσε κρίνονται ως πάρα πολύ σοβαρά. Αυτά τα στοιχεία χρειάζεται να ερευνηθούν σε βάθος, να γίνει μια περαιτέρω διερεύνησης και μέσω άλλων πηγών. Είναι πολύ το υλικό το οποίο μας έχει παραδοθεί».

Αν η κατάθεση που απομένει είναι αυτή του Τιμούρ Κετσπάγια για την ολοκλήρωση της διερεύνησης του Ανόρθωση-Απόλλων: «Ναι».