Home TOP NEWS Νεόφυτος Λάρκου: “Τη χαρακτήρισα την πιο σπουδαία χρονιά στην ιστορία της ομάδας”

Νεόφυτος Λάρκου: “Τη χαρακτήρισα την πιο σπουδαία χρονιά στην ιστορία της ομάδας”

Ο Αθλητικός Διευθυντής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Total Green”  και μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για την σεζόν που πέρασε, αλλά και για το κομμάτι του προγραμματισμού.


Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

«Υπάρχει μια σχέση από τη προηγούμενη μου θητεία, υπάρχει εκτίμηση, κι από την πλευρά μου εννοείται. Νιώθω προνομιούχος που ήμουν ένας από αυτούς που ήταν στην εξέδρα στους τελευταίους τίτλους κι ήμουν και χθες ξανά. Είναι ο τέταρτος τίτλος μαζί με το σούπερ καπ.

Ήταν μια πολύ μεγάλη χρονιά γενικότερα, γεμάτη προκλήσεις. Παίξαμε 49 επίσημους αγώνες, δεν έχει ξαναγίνει νομίζω στην ιστορία της ομάδας. Τη χαρακτήρισα την πιο σπουδαία χρονιά στην ιστορία της ομάδας.

Δεν σκεφτόμουν μακριά. Ήταν τόσα πολλά τα θέματα με την πανδημία και τη στελέχωση και την προετοιμασία που έγινε με κενά, το μυαλό μου ήταν μόνο στον επόμενο αγώνα, ξεκινώντας από την Αρμενία. Υπήρχε η βάση, ξέραμε περίπου πού στεκόμασταν αλλά δεν εξαρτάσαι μόνο από τη δική σου παρουσία αλλά και τον ανταγωνισμό. Έπρεπε να βλέπουμε κοντά. Αυτό ήταν ίσως και η ειδοποιός διαφορά.

Υπάρχουν δύο τρόποι να εξελίξεις την ομάδα, με μεταγραφές και καθημερινή δουλειά που αφορά ολόκληρο το οικοδόμημα. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει αν υπάρχει όριο, πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Χωρίς υπερβολή στο κομμάτι των μεταγραφών αλλά με ουσιαστική δουλειά.

Επιβεβαιώνω ότι δεν ασχολούμαι με τα social media. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μπορεί να λέγονται και να ακούγονται πολλά, μπορεί να είναι όλα αλήθεια ή όλα ψέματα. Δείξαμε ότι οι πραγματικότητες εννέα στις δέκα δεν διαρρέουν και δεν βγαίνουν προς τα έξω. Τελευταίως υπάρχει και το να κυκλοφορούν ποσά πυο επίσης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Να περιμένει ο κόσμος τις επίσημες τοποθετήσεις. Αυτό που μπορώ να πω σήμερα είναι ότι παγώσαμε συνειδητά το κομμάτι προγραμματισμός, γινόταν μόνο ένα κομμάτι παρασκηνιακά, γιατί συγκεντρωθήκαμε όλοι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τώρα ξεκινήσαμε τη δουλειά εντός, να τελειώσουμε με τους δικούς μας παίκτες και να πάμε παρακάτω. Συμφωνήσαμε με τον Χούμποτσαν και τον Γκόμεθ για επέκταση ακόμη έναν χρόνο κι αν όλα πάνε καλά αύριο θα υπογράψουμε επισήμως. Επίσης γίνεται προσπάθεια να παραμείνει όλο το προσωπικό στο προπονητικό επιτελείο και το τμήμα υποστήριξης.

Ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η αποτελεσματική διαχείριση των δυσκολιών ήταν τέτοια που μας επέτρεπε να επανερχόμστε θετικά. Όταν μπήκαμε στα πλέι οφ ο τρόπος που τα αντιμετωπίσαμε παιχνίδι με παιχνίδι χωρίς σενάρια και χωρίς να σκεφτόμαστε το μετά, δεν πνιγήκαμε όταν χάσαμε από τον Απόλλωνα στο 93′.

Όταν προκριθήκαμε με τον Ερυθρό Αστέρα και ρωτήθηκα για μεταγραφές, ήμουν και λίγο έντονος, είπα ας δώσουμε τα εύσημα σε αυτούς που προκρίθηκαν και να αφήσουμε τα υπόλοιπα. Είναι εύκολο να γίνεσαι πρωταθλητές στις μεταγραφές αλλά στο τέλος της μέρας κανείς δεν ξέρει το αποτέλεσμα. Προσπαθούμε να αλλάξουμε λίγο τον τρόπο σκέψης, δεν είναι εύκολο».