Home TOP NEWS Ανδρέας Χαρίτου: “Γιατί να φύγει από την ΟΜΟΝΟΙΑ ο Φαμπιάνο που είναι...

Ανδρέας Χαρίτου: “Γιατί να φύγει από την ΟΜΟΝΟΙΑ ο Φαμπιάνο που είναι σαν βασιλιάς”

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα ThemaSports.com, παραχώρησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ομάδας μας Ανδρέας Χαρίτου.


Ο Χαρίτου κλήθηκε να σχολίασει το φημολογούμενο ενδιαφέρον Ελλαδικών ομάδων για τον Φαμπιάνο, αλλά και κατά πόσο είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του ο 17χρονος Λοϊζος Λοϊζου. Επίσης του ζητήθηκε να καταθέσει την άποψη τους Τζιωνή και Κακουλλή.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για το αν θεωρεί πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του ο Λοϊζου: «Εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για να πάει να παίξει ποδόσφαιρο στο εξωτερικό ο Λοϊζου. Είναι ένα βήμα πολύ σημαντικό στην καριέρα του κάθε ποδοσφαιριστή, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα 17χρονο παιδί και έχω την εντύπωση ότι θα ήταν καλύτερα να μείνει στην Ομόνοια για να ωριμάσει ακόμα λίγο ποδοσφαιρικά. Σίγουρα στην Ομόνοια θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για να συμβεί αυτό, αλλά και να δυναμώσει σωματικά και να αποκτήσει εμπειρίες. Έχουμε και το πρόσφατο παράδειγμα του Ιωάννη Κωστή, ο οποίος είναι ένας ταλαντούχος παίκτης που έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του σε νεαρή ηλικία, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν πήρε ευκαιρίες στον Ολυμπιακό Πειραιώς, αγωνίστηκε δανεικός σε άλλες ομάδες κατώτερης δυναμικότητας και δεν φαντάζομαι να είναι αυτό που ονειρευόταν όταν έφευγε από τη Νέα Σαλαμίνα. Μιλώντας για τον Λοϊζου, σίγουρα το ταλέντο υπάρχει, είναι δεδομένο αυτό, αλλά η γνώμη μου είναι πως ίσως είναι λίγο νωρίς για ένα τόσο σημαντικό βήμα. Ίσως θα έπρεπε αν έχει υπομονή, να παίξει ακόμα 1-2 χρόνια στην Ομόνοια και μετά να πάει στο εξωτερικό».

Για το αν έχει την ίδια άποψη και για τους Τζιωνή και Κακουλλή, σε περίπτωση που ενδιαφερθούν για την απόκτηση τους, ομάδες από το εξωτερικό: «Ο Τζιωνής και ο Κακουλλής είναι δύο διαφορετικοί παίκτες, με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, λίγο πιο μεγάλοι σε ηλικία και είναι διαφορετικές περιπτώσεις από τον Λοϊζου. Θεωρώ ότι οι και οι δύο είναι σωματικά έτοιμοι, περισσότερο όμως ο Τζιωνής, ο οποίος έχει και περισσότερες εμπειρίες. Εξαρτάται βέβαια και σε ποια ομάδα θα πάει, αν υποθέσουμε ότι έρχεται πρόταση στην Ομόνοια για τον Τζιωνή και την αποδέχεται, γιατί αν είναι να πάει σε μία ομάδα που απλά θα κάνει προπονήσεις και δεν θα αγωνίζεται, θα ήταν δώρο-άδωρο για τον ίδιο και καλύτερα θα είναι να το σκεφτεί να μείνει ακόμα λίγο στην Ομόνοια και μετά να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Έτσι κι αλλιώς ο προπονητής τον εμπιστεύεται, του δίνει ευκαιρίες και αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή, ειδικά σε νεαρές ηλικίες. Θα αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες, θα ωριμάσει και άλλο και θα έχει και περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν θα έρθει η ώρα για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Όσον αφορά τον Κακουλλή, είχε λιγότερες ευκαιρίες φέτος, όμως είχε τους τραυματισμούς του, είχε και το θέμα με τον κορωνοϊό, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται κι αυτός να ωριμάσει περισσότερο ποδοσφαιρικά, αποκτώντας εμπειρίες και περισσότερες παραστάσεις».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον ελλαδικών ομάδων (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός) για τον Φαμπιάνο: «Είναι δεδομένο πως ο Φαμπιάνο μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε από αυτές τις τρεις ομάδες και να ανταποκριθεί απόλυτα ικανοποιητικά. Τα είπαμε πολλές φορές για την κλάση του, αφού είναι ίσως ο κορυφαίος ξένος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε στην Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια. Είναι έμπειρος, σε κατάλληλη ηλικία και ιδανικά σωματικά προσόντα, αλλά καμιά φορά, ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να πάει σε μια ομάδα που να μην του ταιριάζει το περιβάλλον, να μην μπορεί να προσαρμοστεί και να βρει χημεία. Είναι κάτι που δεν έχει σχέση με τις δυνατότητες του. Σίγουρα το δέλεαρ για κάποιον παίκτη να πάει σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς στην προκείμενη περίπτωση, είναι πολύ μεγάλο, όμως εγώ προσωπικά, θα ήθελα αν υπήρχε τρόπος και ήμουν στη θέση του, να ξέρω πως αν πάω στον Ολυμπιακό, θα είμαι ο νούμερο 1 τερματοφύλακας, να παίζω δηλαδή βασικός, αλλιώς ποιος ο λόγος να φύγει από την Ομόνοια ο Φαμπιάνο που είναι σαν βασιλιάς, λατρεύεται σαν “θεός” από τον κόσμο και έχει και ένα πολύ καλό συμβόλαιο, για να βρίσκεται για παράδειγμα στον πάγκο. Πρέπει σίγουρα να τα ζυγίσει αυτά τα πράγματα, γιατί είναι μία πολύ σημαντική απόφαση που θα κληθεί να πάρει ο ίδιος για την καριέρα του, αν υποθέσουμε ότι κάνει επίσημη πρόταση ο Ολυμπιακός στην Ομόνοια και η ομάδα την αποδέχεται».

Για την Εθνική Κύπρου και αν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2022: «Η Εθνική Κύπρου είναι αλήθεια ότι έχει βελτιωθεί σε σχέση με το πρόσωπο που μας έδειξε στην προηγούμενη διοργάνωση με τον Γιόχαν Βάλεμ στον πάγκο και άφησε υποσχέσεις στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο. Έχουν αλλάξει αρκετοί ποδοσφαιριστές, αφού επιχειρήθηκε μια μεγάλη, ριζική ανανέωση και ξαφνική θα έλεγα, που δεν ήταν εύκολο να έχει άμεσα αποτελέσματα. Φαίνεται ότι δεν είχαμε αρκετή υπομονή για να αποδεχτούμε όλα αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα, όμως υπάρχει ταλέντο στην ομάδα, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά και μεγάλη προσπάθεια απ΄ όλους για να έρθουν καλύτερες μέρες. Ίσως τώρα με τις ευκαιρίες που παίρνουν οι Κύπριοι παίκτες στις ομάδες τους, να μπορέσουν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο, γιατί το πρόβλημα ήταν πάντα αυτό, ότι δεν είχαμε Κύπριους να παίζουν βασικοί στις ομάδες τους, ώστε να είναι έτοιμοι, πιο έμπειροι και με αυτοπεποίθηση, την στιγμή που θα τους ήθελε η Εθνική μας. Είναι πρόβλημα οι πολλοί ξένοι στο πρωτάθλημα μας, αφού ναι μεν ανεβάζουν το επίπεδο των Κυπριακών ομάδων, αλλά σίγουρα αυτό έχει επιπτώσεις στην Εθνική Κύπρου. Πρέπει να βρεθεί μια λύση από την Ομοσπονδία, να σκεφτεί μέτρα, ούτως ώστε να παίζουν σε σταθερή βάση, Κύπριοι ποδοσφαιριστές στις ομάδες μας, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο».