Home TOP NEWS “Πορεία στην Ευρώπη”: Το παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τον Ολυμπιακό Πειραιώς το...

“Πορεία στην Ευρώπη”: Το παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τον Ολυμπιακό Πειραιώς το 1965

Η ΟΜΟΝΟΙΑ με αφορμή την προσεχή παρουσία της ομάδα μας στην Ευρώπη και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ εγκαινιάζει μια νέα ενότητα με την ονομασία “Πορεία στην Ευρώπη” στην οποία θα παρουσιάζει αγώνες που έδωσε στην πρώτη τη τάξη Ευρωπαϊκή διοργάνωση.


Ο πρώτος αγώνας που παρουσιάζει στην συγκεκριμένη ενότητα η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι αυτός με τον Ολυμπιακό Πειραιώς το 1965 και στην παρθενική εμφάνιση της ομάδας μας στα κύπελλα Ευρώπης.

Το αφιέρωμα στον αγώνα:

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1965 η ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποίησε την παρθενική της εμφάνιση στα κύπελλα Ευρώπης, όταν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο παλιό ΓΣΠ μπροστά σε σχεδόν 12 χιλιάδες οπαδούς. Η ομάδα μας, με τους Ελευθεριάδη, Κάττο, Παλλά, Ιωάννου, Στεφάνου, Παναγιώτου, Καλοθέου, Γρηγορίου, Χριστοφόρου, Μελή και Έσσο, έχασε το παιχνίδι με 1-0 παίζοντας όμως πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, φτάνοντας πολλές φορές κοντά στο γκολ. Ο επαναληπτικός αγώνας έγινε δύο εβδομάδες αργότερα στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μπροστά σε σχεδόν 23 χιλιάδες οπαδούς. Η ΟΜΟΝΟΙΑ στον αγώνα του Πειραιά, παρουσιάστηκε με μια αλλαγή στην εντεκάδα της (Αντωνάκης Γρηγορίου αντί του Κάττου) και στο 19’ προηγήθηκε στον αγώνα με χτύπημα φάουλ από τον Μελή. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε μετά από δύο λεπτά ενώ οι δύο ομάδες είχαν από μια κόκκινη κάρτα στο 57’ αφού αποβλήθηκαν οι Ιωάννου και Παπάζογλου. Το παιχνίδι έληξε στο 1-1 και δεν κατέστη δυνατό να στείλει την ΟΜΟΝΟΙΑ στην επόμενη φάση, δίνοντας όμως πολλές εμπειρίες στους ποδοσφαιριστές της ομάδας όντας πρωτάρηδες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η είσοδος των δύο ομάδων στον επαναληπτικό του ΓΣΠ
Στιγμιότυπο από τον αγώνα του “Γεώργιος Καραϊσκάκης”
Φάση από τον αγώνα στο ΓΣΠ