Home TOP NEWS Μικρή αποτίμηση για την εικόνα της ομάδας

Μικρή αποτίμηση για την εικόνα της ομάδας


Θέλουμε να πιστεύουμε πως η εικόνα που παρουσιάζει η ΟΜΟΝΟΙΑ σήμερα, δεν είναι αντιπροσωπευτική της αξίας των ποδοσφαιριστών της. Σε ατομικό επίπεδο η ομάδα ενδεχομένως να υπερτερεί έναντι των υπολοίπων στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Οπότε τι είναι αυτό που πάει λάθος και δεν μπορεί η ΟΜΟΝΟΙΑ να αποδώσει;

Παίκτες που δεν είναι σε καλό φεγγάρι

Ένα βασικό γρανάζι, σε μία εξαιρετικά σημαντική θέση, μάλλον θέλει… λάδιασμα. Ο Μάρκο Τσέποβιτς δείχνει να είναι μαγκωμένος, προσφέρει ελάχιστα στο παιχνίδι της ομάδας και παρά τις μέτριες παρουσίες του ο Μπεργκ συνεχίζει να τον επιλέγει. Χθες αγωνίστηκε 75 λεπτά και είναι ζήτημα αν άγγιξε 3 φορές τη μπάλα.

Ο βασικότατος και σημαντικότατος πέρσι Σέχου ακόμη ψάχνει να βρει πατήματα μέσα στο γήπεδο. Τον άφησε ο Μπεργκ έξω στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, χθες τον επέλεξε στη αρχικό σχήμα όμως λίγα πράγματα είδαμε.

Ήταν πέρσι ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών. Ο Μαρίνος Τζιωνής ήταν ο άνθρωπος που σημείωσε μερικά από τα κρισιμότερα τέρματα στην πορεία μας προς τον τίτλο και αναμέναμε πως φέτος θα ήταν πανέτοιμος να πάρει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο. Φαίνεται πως κάτι κρατάει πίσω αυτό το παιδί. Αν είναι θέμα ψυχολογίας τότε ας βρουν τον τρόπο στο Γέρι να τον στηρίξουν και να τον επαναφέρουν.

Δεν ήταν στο γήπεδο χθες αφού εκτίει την τιμωρία του λόγω της κόκκινης στο ματς με τη Δόξα. Βαρόμετρο ο Γκόμεθ για την απόδοση της ομάδας, μέχρι στιγμής δεν μπορεί να γίνει θετική αποτίμηση για την απόδοση του.

Επιλογές που δεν βγαίνουν

Σίγουρα ο Χένινγκ Μπεργκ γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους τα δεδομένα μέσα στην ομάδα. Αυτός είναι που βλέπει καθημερινά σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του και αυτός είναι που θα κρίνει πως θα αξιοποιήσει τον κάθε ένα ξεχωριστά για να δώσει περισσότερα μέσα στο γήπεδο.

Φαίνεται όμως πως τις επιλογές που κάνει και οι οποίες δεν του βγαίνουν, δεν λέει να τις εγκαταλείψει. Είπαμε πιο πάνω για τον Τσέποβιτς. Θεωρούμε πως χθες δεν δικαιούταν να πάρει θέση βασικού στο γήπεδο. Δοκίμασε ξανά και ξανά τον Ιγιάγι στον κεντρικό διάδρομο με τον ποδοσφαιριστή να μην μπορεί να αποδόσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του.

Χθες όλοι ανέμεναν να δουν τον Ψάλτη βασικό και τον Σέχου να μεταφέρεται στο κέντρο. Μία θέση την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο Νιγηριανός. Η επιλογή του Νικόλα σίγουρα δεν ήταν λανθασμένη, μάλιστα ο νεαρός έκανε καλό παιχνίδι, ομως η ομάδα δεν είχε το εκτόπισμα σε εκείνο τον νευραλγικό χώρο με αποτέλεσμα στις επιθέσεις της Πάφου να δείχνουμε «άδειοι» στον κεντρικό διάδρομο.

Εξαρτήσεις που δείχνουν κενά

Το να περιμένουμε σε κάθε αγώνα από τον αριστερό μας μπακ να είναι αυτός που θα κουβαλάει επιθετικά την ομάδα, δεν μπορεί να είναι βοηθητικό. Αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα. Θυμηθείτε τα 3 παιχνίδια πρωταθλήματος. Σε όλα χρειάστηκε ο Λέτσιακς να δώσει την ώθηση στην ομάδα στις κρίσιμες φάσεις που σκοράραμε.

Χθες έλειψε ο Γκόμεθ και το κενό του ακόμα δείχνει δυσαναπλήρωτο. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Μπορεί να λέμε πως ο αρχηγός δεν βρίσκεται στα καλά του όμως ακόμα κι έτσι η απουσία του φαίνεται.

Σε κάθε παιχνίδι έρχονται οι στιγμές που ο Φαμπιάνο καλείται να μας ξελασπώσει. Είναι σπουδαίο το ότι τον έχουμε στην ομάδα όμως το γεγονός ότι η συμβολή του είναι σε κάθε παιχνίδι καθοριστική αυτό δεν είναι θετικό.

Γενικό συμπερασμα

Εστιάσαμε σε κάποιους παράγοντες τους οποίους θεωρούμε σημαντικού. Σίγουρα η συζήτηση δεν τελειώνει στα παραπάνω. Η ΟΜΟΝΟΙΑ παρουσιάζει αδυναμία να κτίσει το παιχνίδι της από την άμυνα, δείχνει ευάλωτη στις επιθέσεις των αντιπάλων της ενώ επιθετικά δεν μπορεί να γίνει δημιουργική και ουσιαστική. Είναι πολλοί οι λόγοι σίγουρα για την εικόνα που βλέπουμε και η ανάλυση πρέπει να γίνει άμεσα από τους αρμόδιους.

Αν δεν γίνει κάτι δραστικό και η ομάδα συνεχίσει έτσι τότε ενδέχεται να φτάσουμε νωρίς σε κάτι που κανείς μας δεν εύχεται. Να αναθεωρήσουμε στόχους.