Home TOP NEWS Post Game: Έδειξε χαρακτήρα και… στοιχεία ομάδας που όλοι θέλουμε να βλέπουμε!

Post Game: Έδειξε χαρακτήρα και… στοιχεία ομάδας που όλοι θέλουμε να βλέπουμε!

Το γκολ του Σάντος στο 49ο λεπτό της χθεσινής αναμέτρηση ήταν το μοναδικό αρνητικό της όλης εμφάνισης της ομάδας μας στο Τσιρείο στάδιο και επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά στο κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας.


Το σύνολο του Νιλ Λένον μπορεί να μην έπαιξε το φαντεζί ποδόσφαιρο και να μην είχε την ουσία, ωστόσο αν εξαιρέσουμε την φάση που δέχθηκε το γκολ, ήταν η ομάδα που για 90λεπτά πατούσε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε απαιτήσεις από το παιχνίδι και ήταν αυτή που ήξερε το τι ζητούσε από αυτό.

Πάντως στην δεύτερη παρουσία του Λένον στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και μάλιστα σε ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι, μπορέσουμε να δούμε κάποια στοιχεία, αλλά και το στυλ παιχνιδιού που προσπαθεί να περάσει ο Βορειοϊρλανδός μέσα από τις προπονήσεις στο “Ηλίας Πούλλος”.

Όλες οι γραμμές της ομάδας μας ήταν κόντα – κοντά, οι ποδοσφαιριστές μας κυκλοφορούσαν στο επιθετικό τρίτο αρκετά γρήγορα την μπάλα (έτσι ήρθε και το γκολ από τον Παπουλή), ενώ αμυντικά αν εξαιρέσουμε το γκολ υπήρχαν συνεχώς αλληλοκαλύψεις μη επιτρέποντας στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ να φάνουν ιδιαίτερα απειλητικοί μέσα και έξω από τα τετράγωνα του Ουζόχο.

Σε γενικές γραμμές το σύνολο του Νιλ Λένον, έδειξε χαρακτήρα και στοιχεία ομάδας που όλοι θέλουμε να βλέπουμε. Ακόμη και μέτα το γκολ που δέχθηκε, οι ποδοσφαιριστές μας δεν τα έβαλαν κάτω, είχαν την κατοχή, πίεσαν τον αντίπαλο, φτάνοντας στην ισοφάριση και στο πολύ σημαντικό εκτός έδρας γκολ που μπορεί να κάνει την διαφορά στον επαναληπτικό του ΓΣΠ.

Όσον αφορά τώρα την παρουσία των ποδοσφαιριστών μας στον αγωνιστικό χώρο. Ξεχώρισε για ακόμη μια φορά ο Χαραλάμπους, τον οποίο εμπιστεύτηκε ο Λένον και του έδωσε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι φανέλα βασικού.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Μποτεάκ, ο οποίος προσπάθησε πολλές φόρες από την πλευρά του να δημιουργήσει ρήγματα στην “γαλαζοκίτρινη” άμυνα.

Τελευταίο αφήσαμε να σχολιάσουμε τον Φώτη Παπουλή. Πέραν από το γκολ που πέτυχε το οποίο μπορεί να αποδειχθεί “χρυσό” ενόψει του επαναληπτικού, στα 37 του χρόνια ο Φώτης τρέχει σαν μικρό παιδί εντός τεσσάρων γραμμών, “τρώει” πραγματικά όλο το γήπεδο και δικαιολογημένα μπορεί να θεωρείται από πολλούς από τους διακριθέντες ποδοσφαιριστές της φετινής σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Η ομάδα μας λοιπόν έφυγε από το Τσίρειο με ένα αποτέλεσμα που της δίνει μεν ελαφρύ προβάδισμα, ωστόσο θα χρειαστεί να κάνει ανάλογη εμφάνιση στο ΓΣΠ κι ακόμη καλύτερη για να μπορέσει να είναι αυτή που θα πανηγυρίσει τελικά την πρόκριση στα ημιτελικά.

Τώρα το σύνολο του Νιλ Λένον έχει μπροστά του το αδιάφορο παιχνίδι με την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα με τον Βορειοϊρλανδό λογικά να ετοιμάζει και πάλι πολλές αλλαγές για να δει κι άλλους ποδοσφαιριστές του, ενώ θα ακολουθήσει η διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής.