Home SPORTS NEWS Αποκλεισμός ενός έτους για την Μορεϊρένσε

Αποκλεισμός ενός έτους για την Μορεϊρένσε


Οδυνηρός αποκλεισμός από όλες τις διοργανώσεις επιβλήθηκε στην πορτογαλική Μορεϊρένσε, αφού σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές και μετά από έρευνες, διαπιστώθηκε ότι τη σεζόν 2011-12 προσεγγίστηκαν αντίπαλοι ποδοσφαιριστές από την ομάδα, με σκοπό την μειωμένη τους απόδοση. Τη συγκεκριμένη χρονιά, η  Μορεϊρένσε εξασφάλισε την άνοδο της στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο Gazzetta.gr:

Σοκ για την Μορεϊρένσε στην Πορτογαλία με την επιβολή ποινής αποκλεισμού ενός χρόνου από όλες τις διοργανώσεις για διαφθορά – δωροδοκία. Θα κάνει έφεση η ομάδα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Στην Μορεϊρένσε έπεσε βαρύς ο πέλεκυς για υποθέσεις διαφθοράς – δωροδοκίας που αφορούν ακόμα και την άνοδό της στην μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα κρίθηκε ένοχη για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια.

Η υπόθεση αφορά αναμετρήσεις της σεζόν 2011-12 (όταν η Μορεϊρένσε εξασφάλισε την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία) και ειδικότερα απέναντι σε Σάντα Κλάρα και Ναβάλ, παίκτες των οποίων προσεγγίστηκαν, ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση. Ο πορτογαλικός σύλλογος έχει δικαίωμα έφεσης, ωστόσο όπως αναφέρουν τα πορτογαλικά media ήταν τόσο ακλόνητες οι αποδείξεις που δύσκολα θα μπορέσει να ανατραπεί η ποινή. Τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας μεταφέρουν την πληροφορία πως το αρμόδιο Όργανο έκανε γνωστή την ποινή και ότι η Μορεϊρένσε θα κάνει έφεση επί της ποινής, θεωρώντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για όσα της προσάπτουν.