Home SPORTS NEWS Τριάρες και final-8 για Κοπεγχάγη, Σαχτάρ

Τριάρες και final-8 για Κοπεγχάγη, Σαχτάρ

Μεγάλη εμφάνιση και τεράστια πρόκριση πήραν οι Δανοί, καθώς αν και είχαν χάσει στο πρώτο ματς, νίκησαν 3-0 την πρωταθλήτρια Τουρκίας και για πρώτη φορά στην ιστορία τους πέρασαν στους «8» οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Επόμενος αντίπαλος για το club της πρωτεύουσας είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία στο πρώτο ματς έχει νικήσει 0-5 την Λίντσερ και η ρεβάνς αποτελεί τυπική διαδικασία.


Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Τούρκους και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4′ με κεφαλιά του Βιντ ύστερα από σέντρα του Βαρέλα από δεξιά με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. Τα πάντα για την Κοπεγχάγη καθάρισαν μέσα σε δέκα λεπτά στο ξεκίνημα της επανάληψης καθώς ο Βιντ σκόραρε ξανά στο 53′ αυτή τη φορά από τη βούλα του πέναλτι (2-0) για να γίνει ο 3-0 στο 62′ από τον Φαλκ ο οποίος έφυγε στην κόντρα και με τεχνικό σουτ εκτός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 το οποίο έμελλε να παραμείνει μέχρι το φινάλε και να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Για την Σαχτάρ η στιγμή δεν είναι ιστορική, αφού έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο, όμως και οι Ουκρανοί έβαλαν τρία γκολ στην έδρα τους (3-0) μέσα σε 5 λεπτά και πέρασαν εμφατικά την Βόλφσμπουργκ πετυχαίνοντας σε βάρος του δύο νίκες. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα στο 67′ μετά την αποβολή του Κοτσολάβα και τρία λεπτά μετά η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε αφού κόκκινη είδε ο Μπρουκς για τους Λύκους. Σε ένα τρελό φινάλε, από το 89′ μέχρι το 93′ οι Ουκρανοί πέτυχαν τρία γκολ, με τρομερό τελείωμα του Ζούνιορ Μοράες, διαγώνιο τελείωμα του Σόλομον και ξανά γκολ του Μοράες σε κενό τέρμα μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα.

Πηγή:sdna.gr