Home SPORTS NEWS Τσεφέριν: “Οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μπορούν να συνεχιστούν παρά τον κορονοϊό”

Τσεφέριν: “Οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μπορούν να συνεχιστούν παρά τον κορονοϊό”

Αισιόδοξος πως ο κορονοϊός δεν θα μπορέσει να σταματήσει την ποδοσφαιρική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης εμφανίστηκε ο Αλεκσάντερ Τσέφεριν, με τον πρόεδρο της UEFA να τάσσεται για μία ακόμα φορά εναντίον της διεξαγωγής Μουντιάλ ανά διετία.


Το 2020 ήταν χρονιά που η ποδοσφαιρική Ευρώπη επλήγη βαθύτατα από τον κορονοϊό και το ίδιο συνέβη -σε μικρότερο πάντως βαθμό- και φέτος, ωστόσο ο βασιλιάς των σπορ συνεχίζει την πορεία του εν μέσω προβλημάτων με την ελπίδα πως σύντομα θα βγει οριστικά νικητής απέναντι στην πανδημία.

Αυτό ακριβώς ήταν και το μήνυμα που θέλησε να στείλει με δηλώσεις του ο Αλεκσάντερ Τσεφέριν, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να εκφράζει την αισιοδοξία του πως η δράση θα συνεχιστεί και μάλιστα με τον κόσμο στα γήπεδα.

“Το να ανησυχούμε δεν βοηθάει, θα πρέπει πρώτα να επιλύσουμε τα προβλήματα. Είμαστε ακόμα αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάσταση πέρυσι ήταν χειρότερη από αυτή, επειδή δεν γνωρίζαμε τον ιό που ήταν πιο σκληρός.

Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι τα μεγάλα γεγονότα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα μπορούν ακόμα να διεξαχθούν και οι θεατές να παραστούν σε αυτά”, τόνισε ο Νο 1 παράγοντας της UEFA, ο οποίος άσκησε παράλληλα έντονη κριτική στην επιθυμία της FIFA για διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια:

“Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια για να είναι ενδιαφέρον. Επιπλέον, αν γίνεται κάθε δύο χρόνια θα καταστρέψει το ποδόσφαιρο στις γυναίκες, τα άλλα αθλήματα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι απλά μία άσχημη ιδέα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου και θα πρέπει να γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Είναι ξεκάθαρο, σχεδόν το 75% των φιλάθλων σε όλο τον κόσμο απορρίπτει την ιδέα του να πραγματοποιείται η διοργάνωση κάθε δύο χρόνια”, ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό του.

Πηγή:sport24.gr