Home SPORTS NEWS Financial Fair Play: Η UEFA φέρνει 70% όριο στα έξοδα των ομάδων...

Financial Fair Play: Η UEFA φέρνει 70% όριο στα έξοδα των ομάδων για παίκτες

Η UEFA βάζει τέλος στο Financial Fair Play και φέρνει πρόταση για 70% του εισοδήματος τους αναφορικά με τα έξοδα για την αγορά παικτών. Μια πρόταση για την οποία είναι ήδη ενήμεροι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.


Τέλος στο Financial Fair Play ετοιμάζεται να βάλει η UEFA και να φέρει ένα νέο τρόπο ώστε να “αναγκάσει” τις ομάδες να μη δαπανούν τεράστια ποσά για την αγορά ποδοσφαιριστών. Αυτό έχει να κάνει με το 70% όριο στα έξοδα των συλλόγων από εδώ και στο εξής.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα των nytimes.com που κάνει λόγο για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έρχονται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αναμένεται να δημιουργήσουν ανώτατα όρια αποδοχών όπως συμβαίνει στην Αμερική με το salary cup.

Ούτως ώστε να περιορίσουν τις δαπάνες των ομάδων και να θεσπίσουν κανόνες που θα εμποδίσουν τους πλουσιότερους συλλόγους της ηπείρου να αγοράσουν τα καλύτερα ταλέντα δίνοντας τα περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι διοικούντες την UEFA πέρασαν πάνω από ένα χρόνο σε συνομιλίες με αντιπροσωπία από μεγάλους συλλόγους για ένα νέο μοντέλο ώστε να αντικατασταθεί το λεγόμενο financial fair play, τον μηχανισμό που για μια δεκαετία προσπαθούσε να περιορίσει τις ομαδικές δαπάνες στο πλαίσιο μιας προσπάθειας προώθησης του ανταγωνισμού.

Οπότε από εδώ και στο εξής οι δαπάνες των ομάδων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν ενημερωθεί για τους κανονισμούς, δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν το 70 τοις εκατό του εισοδήματός τους.

Ο Τσέφεριν συζητούσε για τουλάχιστον πέντε χρόνια την επιβολή salary cup ως τρόπο αντιμετώπισης του αυξανόμενου χάσματος πλούτου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ωστόσο η UEFA αντιμέτωπη πλέον με την πολυπλοκότητα του ευρωπαϊκού εργατικού δικαίου και την έντονη αντιπολίτευση έχει εγκαταλείψει την έννοια του σκληρού ανώτατου ορίου και σύμφωνα με άτομα που είναι κοντά στον πρόεδρο της UEFA συμβιβάστηκε με μια πρόταση που — μετά από μια περίοδο εφαρμογής τριών ετών — θα απαιτούν από τις ομάδες να διατηρούν τις δαπάνες τους σε μια αυστηρή αναλογία.

Οι κανόνες θα προστεθούν στο βιβλίο κανόνων της UEFA μετά από ψηφοφορία του εκτελεστικού συμβουλίου της στις 7 Απριλίου. Οι συζητήσεις για την αλλαγή των κανονισμών επιταχύνθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν τα κλειστά γήπεδα και οι εκπτώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκάλεσαν οικονομική δυσφορία σε μεγάλες και μικρές ομάδες.

Πηγή:sport24.gr