Home SPORTS NEWS Δραματική πρόκριση για Νότια Κορέα – Εκτός Μουντιάλ η Ουρουγουάη

Δραματική πρόκριση για Νότια Κορέα – Εκτός Μουντιάλ η Ουρουγουάη

Ατσάλινη, θρυλική, ανεπανάληπτη! Η Νότια Κορέα πίστεψε στις πιθανότητες μέχρι τέλους και με γκολ «χρυσάφι» στο 90+1΄ανέτρεψε το σκορ κόντρα στην Πορτογαλία (2-1), κλειδώνοντας το εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ.

Πίστεψε μέχρι τέλους. Ακόμα κι όταν όλες οι πιθανότητες ήταν εναντίον της. Η Πορτογαλία άλλωστε είχε φροντίσει να ανοίξει από νωρίς το σκορ, την ίδια στιγμή που στο άλλο ματς του ομίλου η Ουρουγουάη είχε αποκτήσει από νωρίς σκορ πρόκρισης στον δικό της τελικό κόντρα στη Γκάνα. Η ψυχή της Νότιας Κορέας ωστόσο μίλησε στο φινάλε. Μαζεύοντας πίστη, δίψα, θάρρος και ορμή, η ομάδα των Χουάνγκ – Ουί Τζο βρήκε το χρυσό γκολ στο 90+1΄για να πάρει τη νίκη με ανατροπή απέναντι στους πρωτοπόρους Ίβηρες και να κλέψει το εισιτήριο της πρόκρισης κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, σφραγίζοντας την παρουσία της στους «16» του Μουντιάλ έπειτα από ένα ενενηντάλεπτο σκέτο…. θρίλερ.


Η Ουρουγουάη με μπροστάρη των σκόρερ των δυο γκολ Τζιορτζιάν Ντε Αρασκαέτα νίκησε με 2-0 την Γκάνα, όμως λόγω της νίκης της Νότιας Κορέας κόντρα στην Πορτογαλία αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.