Home TOP NEWS Όλα όσα ειπώθηκαν μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο

Όλα όσα ειπώθηκαν μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο


Με το πέρας της συνάντησης στο Υπουργείο και την απόφαση για επανέναρξη πρωταθλήματος, έγιναν δηλώσεις στα ΜΜΕ από Υπουργό-ΚΟΠ-Διαιτησία-Αστυνομία. Οι εμπλεκόμενοι είπαν πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με το πως προχωράμε με τα θέματα που προέκυψαν στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Γιώργος Σαββίδης – Υπουργός Δικαιοσύνης: «Ξαναρχίζει το πρωτάθλημα και το κύπελλο και γι’ αυτό χαιρετίζω την απόφαση του ΣΔΚ. Εκφράζει τις θερμές μου ευχαριστίες στον πρόεδρο της ΚΟΠ, τον αρχηγό αστυνομίας και τον πρόεδρο και τα μέλη του ΣΔΚ για την εποικοδομητική συνάντηση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση προς τον διαιτητή. Τους διαβεβαιώσαμε ότι θα είμαστε δίπλα τους για την ασφάλεια. Λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις, τις διαβιβάσαμε στην ηγεσία των διαιτητών και αυτός ήταν και ο πυρήνας για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αποφασίσαμε ως σημείο ορισμό τόσο με διαιτητές όσο και με όσους έχουν θέματα διαφθοράς, έχει οριστεί ο κ. Μαυρομάττης. Θα αναλαμβάνει άμεσα προστασία διαιτητών, αλλά και τυχόν καταγγελίες. Θέτουμε σε εφαρμογή το red button στον αριθμό 1460 για επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν θέματα χειραγώγησης. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι πληροφορίες αυτές θα θέλουν να είναι ανώνυμες. Αν οποιοσδήποτε πολίτης ή ενδιαφερόμενος, έχει οποιοδήποτε θέμα είτε διαφθορά είτε εμπλοκή σε στήσιμο αγώνων, θα μπορεί να το κάνει με οποιοδήποτε αστυνομικό σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Μετά θα διαβιβάζονται απευθείας στον κ. Μαυρομάττη. Η Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει τα μέτρα ασφάλειας σε κρίσιμους αγώνες στους διαιτητές. Όποιος νιώθει ανασφάλεια θα μπορεί να ζητήσει την επιπλέον ασφάλεια μας. Υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι που τιμούν το ποδόσφαιρο και το άθλημα. Υπάρχουν όμως και αυτοί που το μολύνουν. Καλώ τα σωματεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, της ΑΕΛ και του Διγενή Μόρφου, την ΚΟΠ και όλες τις διοικήσεις των ομάδων και όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους, αν έχουν στοιχεία να τα καταθέσουν είτε ανώνυμα, είτε επώνυμα. Πρέπει να σταματήσει η ένοχη σιωπή. Καλώ τη Βουλή, να ψηφίσει το νόμο που επιτρέπει στην αστυνομία των τηλεφωνικών διαλέξεων. Ελπίζω ότι μετά τις ταλαιπωρίες του νομοσχεδίου αυτού, αυτή την Παρασκευή να περάσει. Είναι απαραίτητο όπλο για μας. Είναι καιρός να προχωρήσει μία άλλη πρόταση νόμου και είναι η ταυτοποίηση των καρτών τηλεφωνίας. Με την κατάχρηση που γίνεται με το να αγοράζει κάποιος κάρτα από το περίπτερο, χρησιμοποιείται στο να στέλνονται απειλητικά μήνυμα. Καλώ επίσης τη βουλή να προχωρήσει και με αυτή την πρόταση νόμου. Να καθαρίσει το ποδόσφαιρο μας από τα αποστήματα».

Γιώργος Κούμας – Πρόεδρος ΚΟΠ: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Δικαιοσύνης και το Αρχηγείο Αστυνομίας. Σήμερα είχαμε καλά νέα. Ευελπιστώ ότι με την αρωγή του κράτους, το πρωτάθλημα, να επαναρχίσει χωρίς φακέλους, χωρίς βία και με θέαμα. Θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα εντός της ημέρας. Θα γίνουν οι αγώνες κυπέλλου την Τετάρτη και το Σάββατο θα έχουμε τους αγώνες της αγωνιστικής που αναβλήθηκε. Ευχαριστούμε το κράτος και τον Υπουργό. Έγιναν κάποιες συζητήσεις. Θα υλοποιηθούν κάποια πράγματα και θα υπάρχει ο μηχανισμός που θα προστατεύει τους διαιτητές και τις οικογένειες τους. Η προσπάθεια του Υπουργείου και της Αστυνομίας είναι να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι το πιο εύκολο η προσαγωγή σε δίκη για τους φακέλους».

Γιώργος Πάπουτσος – Πρόεδρος Διαιτητών: «Πήραμε τη διαβεβαίωση και από την πολιτεία. Θέσαμε κάποια ουσιώδη ζητήματα πήραμε θετική συγκατάθεση και είναι ένα γεγονός που μας ικανοποιεί πλήρως. Πρώτιστος σκοπός είναι η διαφύλαξη της ζωής του κάθε αθλητή».

Κύπρος Μιχαηλίδης – Αρχηγός Αστυνομίας: «Ο Υπουργός ήταν ξεκάθαρος. Πάρθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις. Ως Αστυνομία θα είμαστε δίπλα στους διαιτητές και στην ΚΟΠ. Ευχαριστούμε για τη συνάντηση, ήταν εποικοδομητική. Είχαμε επαφές για εξιχνίαση των υποθέσεων. Δώσαμε διαβεβαιώσεις. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να προστατευτεί το ποδόσφαιρο. Όποιος γνωρίζει, να δίνει πληροφορίες. Είναι γνωστό το νομικό σύστημα του κράτους. Αυτές οι πληροφορίες από την έκθεση για τον 30χρονο ποδοσφαιριστή που ανακρίθηκε, μεταφέρθηκαν στον αρμόδιο Δικαστή, έγινε η σύλληψη και μετά την ανάκριση φάνηκε πως οι ισχυρισμοί που έδωσε, δεν τον ενέπλεκαν στην υπόθεση. Θα κληθούν να καταθέσουν και άλλοι που εμπλέκονται». Όλο το Σαββατοκύριακο η ανακριτική ομάδα που διερευνούσε την υπόθεση βρισκόταν επί ποδός. Έχουν γίνει πολλές ανακρίσεις που στρέφονται στο χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Όσον αφορά το θέμα των φακέλων, επίσης διερευνάται με εντατικούς ρυθμούς. Γι’ αυτό έχουν γίνει οι ανακρίσεις. Ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες είναι αυτοί που γνωρίζουν και όσους δεν είδαμε και ενδεχομένως να εμπλέκονται να είστε σίγουροι ότι θα τους δούμε».