Home TOP NEWS Σήμερα η σύσκεψη στο προεδρικό

Σήμερα η σύσκεψη στο προεδρικό


Η ώρα των αποφάσεων για το κυπριακό ποδόσφαιρο έφτασε. Η αξιοπιστία και το κύρος του κυπριακού ποδοσφαίρου έχει πληγωθεί από τις πρόσφατες καταγγελίες και τις παραδοχές από τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Η σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αναμένεται να φέρει εξελίξεις στην προσπάθεια για πάταξη της διαφθοράς που κατά γενική παραδοχή υπάρχει στο κυπριακό ποδόσφαιρο και αποφάσεις για το μέλλον.

Υπουργοί, ΚΟΠ, ΚΟΑ, Αστυνομία, ΠΑΣΠ, πλην Διαιτητών

Τον λόφο του Προεδρικού αναμένεται να ανέβουν στις 10.30 οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, η ηγεσία της ΚΟΠ του ΚΟΑ και ο Αρχηγός Αστυνομίας και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών.

Την ευρεία αυτή σύσκεψη ανακοίνωσε στις 29 Ιανουαρίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος στον απόηχο των καταγγελιών του Προέδρου της Ομόνοιας, καθώς επίσης και των 80 και πλέον φακέλων για ύποπτους στοιχηματικά αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι έκτοτε υπήρξαν επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις τόσο προς τους επικεφαλής σωματείων που προέβαλαν ισχυρισμούς για διαφθορά και διαπλοκή στο ποδόσφαιρο, όπως καταθέσουν στην Αστυνομία τα στοιχεία που έχουν.

Επιπλέον ο Υπουργός Δικαιοσύνης διόρισε επικεφαλής στο Αστυνομικό σώμα για τα θέματα αυτά ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί ανώνυμα να καταγγέλλει παρόμοιες υποθέσεις.

Απόγευμα ξανά η ΚΟΠ

Στις 17:00 θα ακολουθήσει η δεύτερη σημαντική σύσκεψη θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο The Landmark (17:00), το οποίο θα φιλοξενήσει την Άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ.

Όπως έχει ενημερώσει επίσημα η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, θα συζητηθούν η διαιτησία και οι ξένοι Διαιτητές, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση για την κάθοδο ξένων εμπειρογνωμόνων για τους φακέλους με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων θα ενημερωθούν για την κάθοδο ξένων διαιτητών, ώστε να γίνει αλλαγή στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Πηγή: balla.com.cy