Home TOP NEWS Ο απολογισμός της 26ης αγωνιστικής – Στιγμιότυπα, βαθμολογία και η συνέχεια

Ο απολογισμός της 26ης αγωνιστικής – Στιγμιότυπα, βαθμολογία και η συνέχεια


Η 26η και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος CYTA, ολοκληρώθηκε με το παιχνίδι που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο “Στέλιος Κυριακίδης” ανάμεσα στην Πάφο FC και τον Ερμή.

Το τέλος κι αυτός της αγωνιστικής βρήκε την ομάδα μας ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας και έτσι θα εισέλθει στην φάση των πλέι – οφ από θέση οδηγού. Στις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης εξάδας βρίσκονται η ΑΕΛ (2η), ο Απόλλωνας (3η), η Ανόρθωση (4η), η ΑΕΚ (5η) και ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά:

Νέα Σαλαμίνα – Καρμιώτισσα (4-0)

Η 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος ξεκίνησε την Παρασκευή με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και την Καρμιώτισσα με τους “ερυθρόλευκους” να παίρνουν μια μεγάλη σε έκταση και σημασίας νίκη, με την οποία πήραν κι άλλη βαθμολογική ανάσα.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ (1-0)

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας που έγινε στο Μακάρειο στάδιο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ οι “μαυροπράσινοι” κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με το 1-0 χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Βασίλης Μάντζης και έτσι εξασφάλισαν για πρώτη φορά από τότε που γίνεται η διαδικασία των πλέι – οφ θέση στην πρώτη εξάδα.

Η αγωνιστική δράση στην 26η στροφή του πρωταθλήματος συνεχίστηκε το Σάββατο με δύο αναμέτρησεις μεταξύ άλλων και αυτή της ομάδας μας κόντρα στον Αποέλ.

Ανόρθωση – Δόξα (1-0)

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι η Ανόρθωση κατάφερε να νικήσει την Δόξα με το στενό 1-0 χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Αμπαρτζουνιάν. Με αυτή τη νίκη της η Ανόρθωση παρέμεινε στην 4η θέση και στο -7 από την κορυφή.

ΟΜΟΝΟΙΑ – Αποέλ (1-0)

Το γκολ του Ασάντε στο 8ο λεπτό ήταν αρκετό να λύσει τις διαφορές ανάμεσα στην ομάδα μας και τον Αποέλ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να ξεκινήσει το νέο κύκλο των ντέρμπι με το “δεξί” πέρνωντας τη νίκη κάτι που της δίνει την δυνατότητα να ξεκινήσει από θέση οδηγού στα πλέι – οφ.

Το πρόγραμμα της τεελευταίας αγωνιστικής της Α’ φάσης συνεχίστηκε την Κυριακή με τα δύο παιχνίδια που έγιναν στο Δασάκι της Άχνας και στο Τσίρειο με τις δύο Λεμεσιανές ομάδες (ΑΕΛ και Απόλλωνα) να παίρνουν τις νίκες απέναντι σε Εθνικό και ΕΝΠ αντίστοιχα.

Εθνικός Άχνας – ΑΕΛ (1-2)

Στο παιχνίδι που έγινε στο Δασάκι η ΑΕΛ κατάφερε να επικρατήσει του Εθνικού Άχνας με 2-1 και με τη νίκη τη αυτή κατάφερε να μείνει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και από την ομάδα μας.

Απόλλωνας – ΕΝΠ (2-1)

Ο Απόλλωνας αν και τα χρειάστηκε στο τέλος με την ΕΝΠ εντούτοις κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1, πήρε τους τρεις βαθμούς με τους οποίους κρατήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Πάφος FC – Ερμής  (3-1)

Στο τελευταίο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής η Πάφος κατάφερε να επικρατήσει του Ερμή με 3-1. Ο Σάιθ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την Πάφο, ο Ερμής έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Ρουσιά, όμως ο Βαλακάρι με δύο προσωπικά του γκολ χάρισε στην Πάφο τη νίκη.

Η βαθμολογία:

Πρώτος όμιλος

Δεύτερος όμιλος

Η επόμενη αγωνιστική:

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής για τον πρώτο όμιλο:

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
18:30 ΑΕΛ – ΑΕΚ

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
16:00 Ολυμπιακός – Ομόνοια

Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021 
19:00 Ανόρθωση – Απόλλων

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής για το δεύτερο όμιλο:

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου
16.00 Νέα Σαλαμίνα – ΕΝ Παραλιμνίου
18:30 Δόξα Κατωκοπιάς – Ερμής Αραδίππου
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου
18:30 ΑΠΟΕΛ – Εθνικός Άχνας
Δευτέρα 1η Μαρτίου
16.30 Πάφος FC – Καρμιώτισσα Πολεμιδιών