Home TOP NEWS Μηλιώτης: «Είναι υποχρέωσή μας να μην χαθεί ούτε ένα ταλέντο»

Μηλιώτης: «Είναι υποχρέωσή μας να μην χαθεί ούτε ένα ταλέντο»


Ο Γενικός Διευθυντής της Ακαδημίας της Ομόνοιας, Ανδρέας Μηλιώτης, ήταν καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης στην DIGITAL TV και στην εκπομπή FOOTBALL ACADEMIES.

Οι τοποθετήσεις του στην συζήτηση με τη Μαρίνα Αργυρού:

“Η πορεία της 1ης ομάδας στην Ευρώπη είχε πολλαπλά οφέλη και για τις ακαδημίες. Αρκετοί παίκτες από τις ακαδημίες είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε αυτά τα παιχνίδια ενώ και εμείς σαν Ακαδημία είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε σχέσεις με ομάδες του εξωτερικού και να επισκεφθούμε τις ακαδημίες τους”.

“Με τους πλείστους συλλόγους διατηρούμε επικοινωνία και επιδιώκουμε να στέλνουμε άτομα στο εξωτερικό για να ενισχύουν τις γνώσεις τους”.

“Μέχρι τα grassroots πρώτιστος στόχος είναι να το απολαμβάνουν τα παιδιά και φυσικά να μαθαίνουν τα βασικά του ποδοσφαίρου”.

“Από Κ13 μέχρι Κ19 είναι πιο ανταγωνιστικά τα πράγματα και η κουλτούρα είναι πιο κοντά σε επαγγελματικό πλαίσιο”.

“Στην Κ19 είναι πλήρως ανταγωνιστικό το πλαίσιο και συνθήκες κοντά στης πρώτης ομάδας”.

“Απώτερος σκοπός είναι η ανάπτυξη ποδοσφαιριστών ικανών να αντεπεξέλθουν σε επαγγελματικό επίπεδο”.

“Πρέπει να δοθεί ακόμα περισσότερη έμφαση στον Κύπριο ποδοσφαιριστή και κίνητρα από όλες τις ομάδες ώστε να δώσουμε στους μικρούς τις ευκαιρίες που τους αξίζουν”.

“Είναι υποχρέωσή μας να μην χαθεί ούτε ένα ταλέντο”.

“Είμαστε μια χώρα τρελαμένη με το ποδόσφαιρο! Στο εξωτερικό που πήγαμε έμειναν έκπληκτοι με τους αριθμούς που τους παρουσιάσαμε”.

“Η Ομόνοια έχει γύρω στις 30 ομάδες σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα που συμμετέχουν στα grassroots και γύρω στους 390 ποδοσφαιριστές”.

“Είχαμε μια επίσκεψη και στο προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είχαμε επαφές με τους ανθρώπους της. Μας έδωσαν κατευθυντήριες γραμμές και μας ανέλυσαν το πλάνο τους. Μιλάμε για εντελώς διαφορετικά μεγέθη αλλά θέλω να πιστεύω ότι κάποια πράγματα θα μπορέσουμε να τα εντάξουμε και στο δικό μας πρόγραμμα”.

Πηγή: kerkida.net