Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κηδεύτηκε σήμερα στη Μελβούρνη, με σημαία στο φέρετρο ο Πλουτής

Κηδεύτηκε σήμερα στη Μελβούρνη, με σημαία στο φέρετρο ο Πλουτής


Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα ετοιμασε η σελίδα στο FaceBook Omonia Nicosia Collections.

Aναλυτικά:

Πλούταρχος Πάλλας του Αντωνίου σε αυθεντικές κάρτες εποχής από την δεκαετία του 1960.
Ο Πλουτής γεννήθηκε στις 20/04/1939 στην Πάνω Ζώδεια και είχε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, αφού από πολύ νωρίς έμεινε ορφανός από μητέρα και στα 12 του χρόνια και από πατέρα. Την ανατροφή του ανέλαβαν τα δύο μεγαλύτερα του αδέλφια, η Μιλούσα και ο Τάκης, με τον οποίο μετακόμισε στην Λευκωσία και εργάστηκε μαζί του στο Λαϊκό Καφεκοπτείο.

Στα 19 του χρόνια η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον οδήγησε το 1958 στην Β ομάδα της Leeds United όπου αγωνίστηκε σε 4-5 παιχνίδια. Η παρουσία του εκεί, συνέπεσε με το αεροπορικό δυστύχημα της Manchester United. Λόγω του αποδεκατισμού της ομάδας των «Κόκκινων Διαβόλων», ο Πλούτης ήταν ένας από τους υποψηφίους για να στελεχώσουν προσωρινά την ομάδα της Βορειοδυτικής Αγγλίας, αλλά τελικά δεν παραχωρήθηκε.

Το 1959 επιστρέφει στην Κύπρο και γίνετε μέλος της ομάδας του ΟΡΦΕΑ Λευκωσίας που είχε ανέβει τότε για πρώτη φορά στην Α Κατηγορία της ΚΟΠ. Από την πρώτη κιόλας σεζόν έγινε ο ηγέτης της ομάδας, όπου δέσποζε με το πάθος του και την δυναμική του παρουσία, στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Το 1965 μετά και την πτώση του ΟΡΦΕΑ στην Β Κατηγορία, πήρε μεταγραφή στην ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας και αμέσως η καριέρα του απογειώθηκε.

Από την πρώτη κιόλας σεζόν αγωνίστηκε στην Ευρώπη, απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Μάλιστα ήταν βασικός και στα δύο αυτά ιστορικά παιχνίδια, αφού ήταν η πρώτη συμμετοχή του τριφυλλιού στα Κύπελλα Ευρώπης.

Μαζί με τον Κώστα Παναγιώτου συνέθεσαν ένα απροσπέλαστο αμυντικό δίδυμο που οδήγησε την ΟΜΟΝΟΙΑ στην κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος της ιστορίας της, την σεζόν 1965-1966. Μάλιστα μαζί με τον Νίκο Ελευθεριάδη και τον Κώστα Κάττο και τον Κώστα Παναγιώτου, αποτέλεσαν τους τέσσερεις από τους πέντε βασικούς αμυντικούς της Εθνικής Κύπρου. Το 1966 κατέκτησε την Ασπίδα της ΚΟΠ κερδίζοντας με 3-1 τον Απόλλωνα Λεμεσού. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνίστηκε μέχρι το 1970 καταγράφοντας 62 συμμετοχές (55 στο Πρωτάθλημα, 4 στην Ευρώπη, 2 στο Κύπελλο και 1 για την Ασπίδα) και χωρίς να δεχθεί ποτέ του κόκκινη κάρτα. Μέχρι το 1974 αγωνίστηκε σαν παίκτης-προπονητής στην ερασιτεχνική ομάδα της Pepsi Cola και στην ομάδα του χωριού Άγιος Βασίλειος Λευκωσίας.

Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα του 1974, πήρε την μεγάλη απόφαση να μετοικίσει στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου εργάστηκε σαν εργάτης παραγωγής σε εργοστάσιο κατασκευής χαρτοκιβωτίων. Δεν έπαψε ποτέ όμως να ασχολείται με το ποδόσφαιρό, ιδύωντας αρχικά τον Παγκύπριο όπου αγωνίστηκε σαν παίκτης, αλλά ήταν και ο πρωτος προπονητής του και αργότερα σε τμήματα ακαδημιών, καταγράφοντας μάλιστα και σημαντικές επιτυχίες.

Αν και είχε να επισκεφθεί την Κύπρο από το 1998, παρακολουθούσε ανελλιπώς την αγαπημένη του ΟΜΟΝΟΙΑ, της οποίας είχε πάντοτε την έγνοια και χαιρόταν αφάνταστα με τις επιτυχίες της, με αυτό το πηγαίο χαμόγελο που πάντα διατηρούσε. Ακόμα και αν δεν τον γνώριζε κάποιος προσωπικά, ήταν πολύ εύκολο να το διακρίνει, αφού η θετική του αύρα, διαπερνούσε ακόμα και μέσα από τις φωτογραφίες.

Ο Πλουτής Πάλλας έφυγε από την ζωή την Τετάρτη 02/11/2022 μετά από 3 χρόνια μάχης με την νόσο Αλτσχάιμερ. Ήταν νυμφευμένος με την Σοφία Αγγελίδου με την οποία απέκτησε δύο θυγατέρες, την Θάλεια και την Καίτη, οι οποίες του χάρισαν 4 εγγόνια και 6 δισέγγονα. Η κηδεία του έγινε στις 11/11/2022 και το φέρετρο του σκεπάστηκε με την σημαία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Καλό κατευόδιο Πλουτή. Σε ευχαριστούμε για ότι πρόσφερες στην πράσινη οικογένεια.

Σημείωση: Θερμές ευχαριστίες στον γαμπρό του κ. Φοίβο Γεωργίου για όλες τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "OMONIA NICOSIA COLLECTIONS TIXETS.PROSERSEYSAN ΟΡΦΕΑΣ 1961-62 'Από άριστερά: Πλουτής, Πλαστήρας, Σωτήρης, Στεφάνου, Προδρόμου, Φοίβος, Παπακώστας, Νίκος, Θεόδουλος, Καρό, Ανδρόνικος. r."

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται