Home Uncategorized Σκύλος “ακολουθεί” τη νεκρή κηδεμόνα του στην εκκλησία!

Σκύλος “ακολουθεί” τη νεκρή κηδεμόνα του στην εκκλησία!

http://www.astra.com.cy/images/titsio.jpg


Μία συγκινητική ιστορία κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς ο Τσίτσιο, ένας σκύλος 12 ετών από την Ιταλία, εμφανίζεται κάθε μέρα, στην εκκλησία που συνήθιζε να πηγαίνει η νεκρή κηδεμόνας του.

Η Μαρία Μαργαρίτα Λόκι πέθανε ξαφνικά τον Νοέμβριο – σε ηλικία 57 ετών -, όμως εκείνος παραμένει πιστός και ακολουθεί τα βήματά της, κάνοντας ακριβώς ό,τι έκανε και εκείνη.

Η γυναίκα συνήθιζε να περιθάλπει και να υιοθετεί διάφορα αδέσποτα ζωάκια, ωστόσο είχε αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τον Τσίτσιο, τον οποίο ο παπάς επέτρεπε να κάθεται στα πόδια της την ώρα της λειτουργίας.

Δύο μήνες μετά τον αιφνίδιο θάνατό της, ο Τσίτσιο πηγαίνει στην εκκλησία, κάθε απόγευμα, αμέσως μόλις ακούσει τις καμπάνες να χτυπούν.

“Είναι εδώ κάθε φορά που κάνω λειτουργία και είναι κύριος: δεν κάνει θόρυβο και δεν γαβγίζει καθ΄όλη τη διάρκεια” λέει ο ιερέας Ντονάτο Πάνα.

Η ιστορία του έχει συγκινήσει τόσο πολύ τους κατοίκους του San Donaci, που κατά κάποιον τρόπο τον έχουν υιοθετήσει, δίνοντας του νερό και φαγητό, ενώ τον αφήνουν να κοιμάται έξω από την εκκλησία, σε μέρος όπου προστατεύεται από το κρύο.

Τώρα, όλοι ελπίζουν να βρεθεί κάποιος, που θα του προσφέρει ένα νέο σπιτικό.

ASTRA