Home Uncategorized Με άδεια χέρια επιστρέφει στην Κύπρο ο Σαρρής

Με άδεια χέρια επιστρέφει στην Κύπρο ο Σαρρής


Ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής αναχώρησε σήμερα από τη Μόσχα, χωρίς να υπάρξει καμία ανακοίνωση για συμφωνία. Οι συνομιλίες τέλειωσαν όσον αφορά τη ρωσική πλευρά δήλωσε ο Ρώσος Υπ. Οικονομικών.

Ο Μιχάλης Σαρρής επιστρέφει στην Κύπρο με άδεια χέρια, καθώς δύο μέρες κρίσιμων συνομιλιών στη Μόσχα απέτυχαν να αποδώσουν.

Ο κ.Σαρρής πήγε την Τρίτη στη Μόσχα όπου είχε συνομιλίες σχετικά με την επιμήκυνση του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Κύπρο και ενδεχόμενες ρωσικές επενδύσεις στον τραπεζικό και τον ενεργειακό τομέα.

Χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επικοινωνία με τον Υπ. Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, ο οποίος του ανέφερε ήταν ότι οι όποιες συζητήσεις, έγιναν, ήταν στη βάση της προσπάθειας για επιμήκυνση του δανείου των 2,5 δις και όχι σε κάποιο άλλο επίπεδο.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Υπουργός Οικονμικών Αντόν Σιλουάνοβ, δήλωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου για ένα πιθανό πακέτο οικονομικής βοήθειας έχουν ολοκληρωθεί χωρίς αποτέλεσμα, προσθέτοντας πως οι Ρώσοι επενδυτές δεν ενδιαφέρθηκαν για τα θαλάσσια αποθέματα φυσικού αερίου.

«Οι συνομιλίες τέλειωσαν όσον αφορά τη ρωσική πλευρά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σιλουάνοφ.

ant1iwo