Home Uncategorized 2-0 πριν… λαλήσει ο «πετεινός» (Video)

2-0 πριν… λαλήσει ο «πετεινός» (Video)


Η Γαλλία δυσκολεύτηκε αρκετά να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Νιγηρίας, όμως τελικά κατάφερε να επικρατήσει 2-0 και να πανηγυρίσει τη πρόκριση της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γερμανία-Αλγερία οι οποίες αγωνίζονται αργότερα.

Α’ Ημίχρονο:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό. Η Γαλλία ήθελε να ελέγξει τον ρυθμό και να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη άμυνα, όμως η Νιγηρία παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστική και είχε πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Μάλιστα, στο 19ο λεπτό ο Εμενίκε σκόραρε, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και ο ρέφερι σωστά ακύρωσε το γκολ. Τρία λεπτά αργότερα, οι “τρικολόρ” έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, όταν μετά από ιδανική αντεπίθεση ο Πογκμπά έκανε ένα εξαιρετικό σουτ στη κίνηση, με τον Ενιγιάμα να διώχνει ενστικτωδώς. Στο 40′ οι Γάλλοι απείλησαν ξανά με τον Ντεμπισί -ο οποίος προωθούνταν συνεχώς- να είναι άστοχος, και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Β’ Ημίχρονο:

Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμη καλύτερο από το πρώτο, είχε άλλωστε και τα γκολ. Στο 54′ ο Ματουιντί πάτησε τον αστράγαλο του Ονάζι και στον έβγαλε εκτός με φορείο, με τον ρέφερι να δείχνει μόνο κίτρινη. Δέκα λεπτά μετά η Νιγηρία έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Οντεμβίγκι να αιφνιδιάζει τον Γιορίς, ο οποίος έδιωξε με δυσκολία. Στο 62′ η εικόνα τους ματς άλλαξε από την είσοδο του Γκριζμάν. Στο 70ό λεπτό η Γαλλία έφτασε μία… ανάσα από το γκολ όταν ο Μπενζεμά μετά από άριστη συνεργασία με τον Γκριζμάν βγήκε τετ α τετ με τον Ενιγιάμα. Η μπάλα πέρασε από τον Αφρικανό γκολκίπερ αλλά πριν καταλήξει στα δίχτυα την έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μόουζες! Η πίεση των “τρικολόρ” δεν σταμάτησε και στο 77′ το σουτ του Βαλμπουενά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι! Τρία λεπτά αργότερα ο καλύτερος της Νιγηρίας μέχρι τότε Ενιγιάμα έκανε ένα λάθος διώξιμο από κόρνερ του Βαλμπουενά και ο Πογκμπά με κεφαλιά σκόραρε σε κενή εστία ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Στο 84′ οι Γάλλοι έβγαλαν μία υποδειγματική αντεπίθεση και ο Γκριζμάν απείλησε ξανά από τα αριστερά με τον Ενιγιάμα να αποκρούει. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο στράικερ της Σοσιεδάδ πλάσαρε μετά από ασίστ του Βαλμπουενά και ανάγκασε τον Γιόμπο να βάλει αυτογκόλ και να στείλει την αντίπαλο του στους “8” του Μουντιάλ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Γερμανία ή Αλγερία.

Που κρίθηκε:

Στην κακή άμυνα των Νιγηριανών λόγω της οποίας οι Γάλλοι έκαναν ευκαιρίες όποτε ήθελαν ειδικά στο δεύτερο μέρος. Παράλληλα, καθοριστική αποδείχθηκε η είσοδος του Γκριζμάν στο ματς.

Παίκτης από χρυσάφι:

Γκριζμάν. Ο 23χρονος επιθετικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού. Απελευθέρωσε τον Μπενζεμά που πήρε επιτέλους προσπάθειες πάνω του, ενώ αντικατέστησε τον Ζιρού ο οποίος δεν έδειχνε σε καλή μέρα. Παραλίγο να βγάλει ασίστ στον Μπενζεμά, ανάγκασε τον Γιόμπο σε αυτογκόλ και γενικά ήταν ο λόγος της ανόδου στην αυτοπεποίθηση των Γάλλων ώστε να φτάσουν στην πρόκριση.

Η σφυρίχτρα:

Ο Γκάϊγκερ σωστά ακύρωσε το γκολ της Νιγηρίας στο 19ο λεπτό καθώς ο Εμενίκε βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, θα μπορούσε να είχε αποβάλει τον Ματουιντί για το σκληρό του μαρκάρισμα στον Ονάζι (έφυγε με φορείο) αντί να δώσει μόνο κίτρινη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία: Λορίς, Ντεμπισί, Κοσιελνί, Βαράν, Εβρά, Καμπάιγ, Πογκμπά, Ματουιντί, Βαλμπουενά (92′ Σισοκό), Μπενζεμά, Ζιρού (62′ Γκριεζμάν)

Νιγηρία: Ενιγιάμα, Αμπρόουζ, Γιόμπο, Ομέρουο, Οσανίου, Ονάζι (59′ Γκάμπριελ), Όμπι Μίκελ, Μόουζες (89′ Νουαφόρ), Μούσα, Οντεμβίγκι, Εμενίκε

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr