Home Uncategorized «Εξάρα» η Γερμανία, έγραψε ιστορία ο Κλόζε (video)

«Εξάρα» η Γερμανία, έγραψε ιστορία ο Κλόζε (video)


Η Γερμανία διέσυρε 6-1 την Αρμενία αλλά οι χαρές μετριάστηκαν από τον τραυματισμό του Μάρκο Ρόις, ενώ ο Μίροσλαβ Κλόζε έγινε πρώτος σκόρερ της ιστορίας της εθνικής του ξεπερνώντας τον σπουδαίο Γκερντ Μίλερ μετά από 40 χρόνια!

Στα 35 του και λίγες μέρες πριν την τελευταία του μεγάλη διοργάνωση με την εθνική Γερμανίας, ο Μίροσλαβ Κλόζε κατάφερε να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στα βιβλία των «πάντσερ». Ο επιθετικός τηςΛάτσιο βρήκε δίχτυα στο φιλικό με την Αρμενία (πετυχαίνοντας το 4-1), έφτασε τα 69 γκολ –σε 132 συμμετοχές- με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία!

Οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ έκαναν αναγνωριστικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και παρά τις ευκαιρίες που είχαν δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο δεύτερο μέρος όμως ήταν πραγματικά καταιγιστικοί.

Στο 52’ ο Σίρλε άνοιξε το σκορ, όμως η Αρμενία κατάφερε να κάνει το 1-1 στο 69ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Μχιταριάν. Στο 71′ ο Ποντόλσκι έκανε το 2-1 και ακολούθησαν τα τέρματα των Χέβεντες (73′), Κλόζε (76′) και Γκέτσε (83′, 90′), για να διαμορφωθεί το τελικό 6-1 για τα «πάντσερ» που τελείωσαν τα φιλικά προετοιμασίας τους με εντυπωσιακό τρόπο.

Μοναδικό… αγκάθι της νίκης των Γερμανών ο τραυματισμός του Μάρκο Ρόις, του οποίου η κατάσταση θα εκτιμηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Ιστορία έγραψε και ο Ποντόλσκι καθώς «έπιασε» τους Γιούργκεν Κλίνσμαν και Ρούντι Φέλερ στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ της Γερμανίας με 47 γκολ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Βαϊντενφέλερ, Μπόατενγκ (67’ Γκρόσκροϊτς), Μερτεζάκερ, Χούμελς, Χέβεντες, Κεντίρα (59’ Σβαϊνστάιγκερ), Λαμ (46’ Οζίλ), Σίρλε (75’ Γκέτσε), Κρόος, Ρόις (45’ Ποντόλσκι), Μίλερ (67’ Κλόζε)

ΑΡΜΕΝΙΑ: Μπερεζόφσκι, Μκογιάν, Χαρογιάν, Αρζουμανιάν, Χαϊραπετιάν, Γεντιγκαριάν, Χοβσεπιάν, Μανουτσαριάν (77’ Τουμασιάν), Μκιταριάν, Γκαζαριάν, Μοβσισιάν.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr