Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Πόσες και γιατί τόσες!

Αναγνώστης: Πόσες και γιατί τόσες!

 


Πριν την προσωπική μου ανάλυση θα παραθέσω τρις λόγους, βάση των οποίων έκανα την ανάλυση και που σύμφωνα με την δική μου λογική και τα όσα μας «παρουσιάζουν» θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτοι:

α) την διατήρηση και ενίσχυση, όπου είναι δυνατόν, του Κυπριακού στοιχείου στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας
β) την οικονομική εξυγίανση της ομάδας σε συνδυασμό με το τι παίρνω άρα και το πως αποδίδω στο γήπεδο (εγώ προσωπικά προτιμώ να αποκτήσω με τα ίδια χρήματα 8 για παράδειγμα παίχτες παρά 15 διότι θεωρώ ότι μειώνεται έτσι το ρίσκο της μεταγραφής, προσοχή δεν εξαλείφετε ΠΟΤΕ)
γ) την διατήρηση της συνοχής – κορμού από την προηγούμενη χρονιά, τα τελευταία 10 χρόνια κάθε χρόνο πηγαίνω-έρχονται 25-30 παίχτες στην ομάδα μας, ΓΙΑΤΙ, είδαμε ότι αυτό είναι αποδοτικό για αυτό το συνεχίζουμε;;

Θα γράψω για όσους είδα φέτος στο γήπεδο, ούτε για δανικούς ούτε για όσους δεν είχαν λεπτό συμμετοχής:

Τερματοφύλακας: Παναγή αγνώριστος φέτος, Χριστοδούλου φωτεινό παράδειγμα, Κρέσιτς (έφυγες) χωρίς σταθερότητα πράγμα που θα έπρεπε να ήταν αδιαπραγμάτευτο στην ηλικία του, Κότσαρης (έφυγες). Θεωρώ ότι πρέπει να αποκτηθεί ένας τερματοφύλακας καλύτερος από τον Παναγή έτσι θα βελτιωθεί και αυτός και ο «μικρός» και όχι με το να νιώθει ότι ο άλλος τερματοφύλακας απλά θα συμμετέχει σε 5-10 παιχνίδια (ψευδο-ανταγωνισμός). Τρις παίκτες ο ένας από μεταγραφή.

Άμυνα: Καρλίτος (έφυγες) περιττό να πω ότι έπρεπε να γίνει από πέρσι, Κωνσταντινίδης (καλή επιστροφή) κάλυψε την θέση σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό, Φιλιώτης – Δημητρίου για το χρόνο συμμετοχής που πήραν τα πήγαν σχεδόν εξαιρετικά οι δυο τους μπορούν να καλύψουν άνετα την θέση για του χρόνου και μακάρι του χρόνου να έχουν την ίδια απόδοση και να λέω ότι ήταν ο αδύναμος κρίκος της άμυνας μου (καταλαβαίνεται πως το εννοώ – οι άλλες 3 θέσεις να έχουν καλύτερη απόδοση), Νασιμέντο (έφυγες), Άρνασον – Βύντρα θεωρώ ότι έχουν να προσφέρουν και με βάση το β) και γ) πιο πάνω, Σοϊλέδης κάλυψε ικανοποιητικά την θέση. Θεωρώ ότι τιμής ένεκεν ο Μαρκάσα πρέπει να συμπληρώσει τον Άρη και με βάση το β), γ) πιο πάνω. Πρέπει να αποκτηθούν 3 κεντρικοί αμυντικοί με αρετές να καλύψουν τα τυχόν κενά στα άκρα της άμυνας. Εννέα παίκτες οι τρις από μεταγραφή.

Κέντρο: Κατελάρης το πιο φωτεινό παράδειγμα της φετινής μας ομάδας, Τουρέ κάμετε ότι χρειάζεται ώστε να φέρει τα μίλια του (έστω και με το σκεπτικό της μεταπώλησης), Φλορέσκου (έφυγες), Φιλακτού (έφυγες), Μπρέβελντ συμπαθητικός, αρκετά αργός αλλά με βάση και το β) και γ) πιο πάνω δεν με χαλά για αλλαγή, Κλέιτον (έφυγες) υπάρχουν πολλοί τύποι Βραζιλιάνων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών αλλά οι «ηλικιωμένοι» τέτοιου είδους παίχτες είναι όλοι οι ίδιοι (νωθροί), Αζίζ έδειξε καλά στοιχεία εν μωρό τα γέριμα κάμετε υπομονή δεν βαστούμε λιλλι μπορεί να μας βγει. Πρέπει να αποκτηθούν 3 παίκτες για να συμπληρώσουν τα κενά της μεσαίας γραμμής. Εφτά παίκτες οι τρις από μεταγραφή.

Επίθεση: Ματ τι να πω, Χριστοφή τι να πω, Σάκης βάση απόδοσης και του α), β), γ) πιο πάνω δικαιούται άνετα θέση για του χρόνου, Ρουσιάς δύσκολη απόφαση (αν δεν έκλεισε ακόμα αλλού) και εξηγούμε, πέρσι ξεκίνησε άψογα, τραυματίστηκε (ήταν άτυχος) στην επαναφορά του ήταν πάλε άτυχος και κατέληξε να κλωτσά μαστραππούθκια βάζοντας τον εαυτό του πάνω από την ομάδα (απαράδεκτη συμπεριφορά αλλά «δικαιολογημένη» από μια οπτική γωνία). Θεωρώ ότι φέτος μπορεί να πάρει ευκαιρίες ο Βασιλείου καθώς ήταν ο μόνος τραυματίας για μεγάλο διάστημα την περσινή σεζόν και με βάση το α), β) πιο πάνω. Εφτά παίκτες οι δύο ή τρις από μεταγραφή.

Σούμα: Είκοσι έξι παίχτες εκ των οποίων εννέα ή δέκα μεταγραφές. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολλές μεταγραφές, επίσης σας υπογράφω ότι θα γίνουν περισσότερες. Δυστυχώς κοπέλλια δεν βαστούμε λιλλι και πρέπει να το χωνέψουμε επιτέλους (βλέπε παρομοίωση πιο κάτω). Κάποιος μπορεί να πει «μα εν να παίζει στην ΟΜΟΝΟΙΑ ο Φιλιώτης δεξί μπακ με αλλαγή τον Δημητρίου (ή αντίστροφα)» ναι ρε φίλε τούτους έχω γιατί τούτος είμαι και είμαι και περήφανος. Εγώ θα ήθελα να είναι αλλαγή ο Χριστοφή και ο Ματ αλλά ούτε στον ύπνο μου δεν γίνεται, έτσι εν η ζωή. Και εγώ ακόμα να ανανεώσω το season μου γιατί εν βγαίνει ο μήνας τι να κάμω να υποσιτίζομαι για να βγουν άλλα προβλήματα στο μέλλον; (παρομοίωση)

Πάλι με χρόνια με καιρούς,
Α.Κ.