Home ΚΥΠΡΟΣ Αύξηση των Κυπριών στα ρόστερ των ομάδων

Αύξηση των Κυπριών στα ρόστερ των ομάδων


Με απόφαση της ΚΟΠ πριν λίγους μήνες άλλαξε ο κανονισμός για τον αριθμό των ξένων που δικαιούται και τον Κυπρίων που υποχρεούται κάθε ομάδα να έχει στο ρόστερ της. Διαβάστε κάτω τι ισχύει για τα ρόστερ των ομάδων στην αγωνιστική περίοδο 2014-2015:

Αλλαγές στο κατάλογο «Α» με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, σύμφωνα με απόφαση που λήφθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ.
Όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, από την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 στον κατάλογο «Α» θα πρέπει απαραίτητα να εγγράφονται τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.
Από τους 10 αυτούς ποδοσφαιριστές θα πρέπει τουλάχιστον οι 5 να προέρχονται από την Ακαδημία της ομάδας η οποία τους δηλώνει στον κατάλογο της.
Ο κατάλογος «Α» που δηλώνεται από τις ομάδες, αφορά επαγγελματίες ποδοσφαιριστές άνω των 21 ετών. Συνολικά στον κατάλογο αυτό μπορούν να δηλωθούν μέχρι 25 ποδοσφαιριστές.
Σε περίπτωση που δεν δηλωθούν οι δέκα ποδοσφαιριστές όπως προβλέπεται πιο πάνω, ο αριθμός των 25 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των δέκα.
Η πιο πάνω απόφαση του Δ.Σ. της ΚΟΠ εμπίπτει στη γενικότερη φιλοσοφία της Ομοσπονδίας η οποία επιθυμεί  αύξηση του αριθμού των Κυπριών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται με τις ομάδες τους.