Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Κάποτε Βασίλισσα

Αναγνώστης: Κάποτε Βασίλισσα

opinions-2015a


Τεχνικός Διευθυντής
Κ. Νταπιζα, όλοι κρίνονται. Φάνηκε καθαρά ότι ο σχεδιασμός σου για την Ευρώπη απέτυχε. Άφησες την ομάδα χωρίς αμυντικούς και αυτό είναι ξεκάθαρο. Η άμυνα φωνάζει για Δεξί Back, και Κεντρικούς αμυντικούς. Η εκτίμηση σου ότι μπορούμε να περάσουμε 2 προκριματικούς χωρίς άμυνα ήταν εκ του αποτελέσματος τελείως λανθασμένη. Η μέχρι τώρα ποιότητα της ομάδας είναι πολύ μέτρια και πολύ πίσω σε σύγκριση με άλλες ομάδες.

Προπονητής
Κ. Καρβερ καιρός να προσγειωθείς στην Κυπριακή πραγματικότητα. Δεν γίνεται να είσαι πίσω στο σκορ από το 70’’ σε ένα παιχνίδι που είσαι καλύτερος και να μην κάνεις αλλαγή τουλάχιστον να κυνηγήσεις ένα τέρμα. Το να είσαι καλύτερος δεν το δείχνεις με «φωναχτές» δηλώσεις, αλλά στο γήπεδο. Η τακτική σου είναι ξεπερασμένης εποχής. Σε 4 παιχνίδια δεν είδαμε καθόλου παιχνίδι κατοχής, ούτε συνδυασμούς, ούτε αυτοματισμούς και όλα αυτά παίζοντας με υποδεέστερες ομάδες.

Ευρώπη
Ακόμα μια χρονιά ακριβώς τα ίδια. Ο κόσμος τις υπερβάσεις και η ομάδα τις υποχωρήσεις. Ακόμα μια χρόνιά βγήκαμε πολύ γρήγορα από την Ευρώπη. Ακόμα μια χρόνιά αποκλειστήκαμε από μια υποδεέστερη ομάδα που απλά έκανε τα βασικά. Ακόμα μια χρόνιά χωρίς την παραμικρή βελτίωση στην Ευρώπη. Ακόμα μια χρονιά που χάνουμε την πρόκριση στην καυτή μας έδρα.

Δυστυχώς θα χάσουμε βαθμούς στην Ευρώπη και πολύ σύντομα δεν θα είμαστε ούτε καν στους δυνατούς στο 3ο προκριματικό. Πονάει που το λέω αλλά έχουμε καταντήσει ο περίγελος της Κύπρου στην Ευρώπη.

Πρωτάθλημα
Η εκτίμηση μου είναι ότι σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες υστερούμε πολύ σε ποιότητα και νοοτροπία.

Σίγουρα αποελ, Απόλλωνας, αεκ είναι πολύ καλύτερα στελεχωμένοι από εμάς. Θεωρώ ότι η αελ με τον Παμπο θα μας προσπεράσει ακόμα ίσως και η Σαλαμίνα. Θα παλέψουμε με την ανόρθωση και τον Ερμή για να μπούμε εξάδα. Δεν το λέω για αστείο. Αυτό φαίνεται μέχρι τώρα. Δεν δέχομαι ότι είναι Θέμα προϋπολογισμού. Δεν πιστεύω ότι αεκ, αελ, σαλαμινα, ανορθωση έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό από εμάς. Αυτές οι ομάδες βελτιώνονται. Αν μια χρονιά είναι αποτυχημένη, την αμέσως επόμενη επανέρχονται. Πχ η αελ μια χρονιά παλεύει για εξάδα και την επόμενη διεκδικεί πρωτάθλημα. Επομένως η υπομονή έχει και το όρια της. Σίγουρα δεν χρειάζονται 6 χρονιά για να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα. (όχι να το πάρεις)

Συμπέρασμα
Απλά τα πράγματα. Πολύ φοβάμαι ότι πλέον η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μεγάλη ομάδα μόνο στα χαρτιά. Οι αριθμοί δείχνουν ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει σταθεροποιηθεί στην 4η με 5η Θέση στο πρωτάθλημα και μέχρι τον 3ο προκριματικό στην Ευρώπη. Κρίμα για τα παιδιά μας που θα ακούνε μόνο ιστορίες ότι κάποτε η Βασίλισσα του Κυπριακού ποδοσφαίρου ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Γ.Τ.Α