Home Uncategorized Έχει μόνο ένα πόδι, αλλά πέτυχε το καλύτερο γκολ στην Σκωτία!

Έχει μόνο ένα πόδι, αλλά πέτυχε το καλύτερο γκολ στην Σκωτία!

tommy-mckay


Το βραβείο για το καλύτερο γκολ Νοεμβρίου στο Πρωτάθλημα της Football League Σκωτίας κέρδισε ένας ποδοσφαιριστής… που έχει μόνο ένα πόδι, το αριστερό. Ο λόγος για τον Tommy McKay, οπαδό της Dundee United, που στις 8 Νοεμβρίου συμμετείχε σε ένα διαγωνισμό που έγινε στο γήπεδο “Tannadice” κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στο παιχνίδι με αντίπαλο την Dunfermline. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, πήρε τη μπάλα και έτρεψε προς την εστία και σκόραρε “κρεμάζοντας” τον τερματοφύλακα!

Για να φτάσει όμως μέχρι εκεί και να κερδίσει μάλιστα το βραβείο η ιστορία ξεκινάει από πολύ πριν. Αρχικά, είχε δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό χωρίς να αναφέρει πως έχει μόνο ένα πόδι και την ευκαιρία να σκοράρει μπροστά στους 6000 χιλιάδες οπαδούς της Dundee United την πήρε μέσω ψηφοφορίας.

Πως βρέθηκε όμως το γκολ του να διεκδικεί το βραβείο ανάμεσα στα άλλα τέρματα που σημειώθηκαν κανονικά σε αναμετρήσεις του Πρωταθλήματος; Την απόφαση αυτή πήρε η διοργανώτρια αρχή με το χορηγό του Πρωταθλήματος και έτσι μετά από ψηφοφορία πάλι, ο Tommy πήρε το βραβείο. Μαζί με αυτό όμως, η αγαπημένη του ομάδα πρόσφερε στον ίδιο δώρο ένα εισιτήριο διαρκείας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αξίζει να αναφερθεί, πως ο Tommy McKay αγωνίζεται σε Πρωτάθλημα με παίκτες που έχουν μόνο ένα πόδι. Το δεξί του πόδι αφαιρέθηκε από τους γιατρούς αφού σε μικρή ηλικία διαγνώστηκε πως έχει καρκίνο και ήταν αναγκαίο για να του σώσουν τη ζωή. Όσον αφορά την τιμή που έλαβε, δήλωσε «το να κερδίσω το βραβείο αυτό ήταν πραγματικά πέρα από τα πιο τρελά όνειρα μου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει για μένα και την οικογένειά μου, είμαι αιώνια ευγνώμων», ευχαριστώντας παράλληλα όσους συνέβαλαν στη βράβευση του.

Δηλώσεις έκανε και ο David MacDonald, εκ μέρους της χορηγού του διαγωνισμού και είπε: «Ιστορίες σαν αυτή του Tommy μας κάνουν να αγαπάμε που είμαστε μέρος του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου. Όχι μόνο έδειξε μεγάλη καρδιά και ικανότητα με ένα εκθαμβωτικό γκολ, αλλά μοίρασε και επαίνους σε συναδέλφους και φίλους του. Εμείς απλώς έπρεπε να προσφέραμε στον Tommy το βραβείο αυτό για μια απίστευτη στιγμή που θα μείνει χαραγμένη στη σεζόν».

Δείτε το γκολ και την παραλαβή του βραβείου: